Adventsmøte i Hillestad bygdekvinnelag

Førjulskveld med julefortellinger og adventspuslerier i godt selskap

May Synnøve ønsket alle hjertelig velkommen og takket Vevgruppa for kjempfin adventspynting, før vi sang Tenn lys og tente alle 4 lysene, vi har jo ikke flere møter før jul.

Hun fortsatte: « Vi har fått besøk idag, Else Karin Moen skal lese for oss og Ann Katrin (Næs Gunderesen) sitter klar på sanitetsrommet, så vi kan pusle litt etterpå.»

Litt lagssaker; T-skjorter og refleksvester fra VBK var også til salgs denne kvelden. Det er kommet invitasjon fra VBK til «Bygdekvinner på lading», den 25.-26.mars 2022. Påmeldigsfrist er 21.01.2022. Årsplanen vår for neste år jobbes fortsatt med, vi blir vel ferdig med den på neste styremøte, så medlemmene får den i julesendingen før jul.

Så var turen kommet til Else Karin Moen, som ikke synes det var så lett å holde på dialekte si, med mye flytting. Det gikk da bra, dialekta var da med, da vi fikk flere trivelige og tankevekkende småstubber av Alf Prøysen. Hun leste om «Standsforskjell», «Juletrefoten» og «Romjulsdrøm».

Ann Katrin viste oss noe av alt det vi kunne lage i papir og så var det bare og velge og vrake i alt det de hadde tatt med. Her var det ark, utklippsbilder, border og småtteri til å lime på, så det var bare å slippe fantasien og kreativiteten løs og sette i gang. Snart satt alle og puslet og lagde gaveposer, godtposeholdere, flaskeforklær og kort i ulik størrelse. Stor aktivitet og mange som koste seg, samtidig som de fikk en hyggelig prat.

Etterhvert ble folk kaffetørste og sultne på deilige rundstykker og kake. Lodd ble også solgt og trukket og mange fine gevinster ble delt ut. Tradisjonen tro måtte vi jo synge «Vårres jul» i år også, selvom vi ikke hadde noen som spilte til.

«God jul og god tur hjem. Takk til vertinnene fra Vevstua og for vi fikk lage så mye fint», sa May Synnøve til slutt.

 

Åse Kristine Guthus, sekretær.

Bli medlem