Gode råd for lave skuldre

Meditasjon er sementen som holder sinn, kropp og ånd sammen, sies det i boka "Naturlig overflod" av Sarah Ban Breathnach (fra 1995), Dette er en av de mange bøkene i min mors bibliotek, som jeg er så heldig å ha overtatt.

Hilde Hoven gjorde ting enkelt for oss og kalte det "hjernens helsestudio". Hjernen vår trenger hvile fra aktivitet og impulser om den skal holde seg frisk. Balanse er et stikkord. Men som min salige bestemor sa: "Den gyldne middelvei er ikke oppfunnet ennå", og det hadde hun rett i. Men vi kan jo jobbe med saken når vi har blitt oppmerksom på det.

Hjernen kan trenes som en hvilken som helst muskel, forskjellen er bare at forandringen kommer raskere. Og det er vel godt nytt?

Klarer vi av og til å få igjen roen i de daglige aktivitetene vi gjør, er vi på god vei. Tygge maten og kjenne, virkelig kjenne på hvordan den smaker, se hvordan den ser ut, hvordan den lukter, kanskje til og med kjenne på en takknemlighet for at vi kan spise oss mett. Når doen skal vaskes eller snøen måkes, når pus stryker seg kjælent rundt beina dine - dagens mange gyldne øyeblikk finnes i alt dette.

Alle disse dagene som kom og gikk - ikke visste jeg at det var livet.

Også vi som trodde at multitasking var et pluss! Så feil kan man ta...

Bli medlem