Hopp til hovedinnhold
Eva Øvren, Østre Udnes Bygdekvinnelag, lager leverpostei til jul. Foto: Anders Henriksen.

Eva Øvren, Østre Udnes Bygdekvinnelag, lager leverpostei til jul. Foto: Anders Henriksen.

Leverpostei - oppskrifter på julepålegg

Østre Udnes Bygdekvinnelag deler sine oppskrifter på julepålegg. Eva Øvren deler her sin oppskrift på saftig, deilig leverpostei.

Ingredienser:

1.200 g lever, gjerne svin

1 stor eller 2 middels store løk

25 g smør

6 ss hvetemel

4 dl melk

2 ss salt

1 ts nellik

1 ts allehånde

2 ts pepper

3 egg

 

Framgangsmåte:

Lag jevning av smør og hvetemel og spe med melken. Kok opp under omrøring. Avkjøl sausen og tilsett krydder. Mal lever og løk på kjøttkvern. Bland levermassen og sausen og tilsett halvpiskede egg. Fordel massen i to smurte former.

Stek posteiene i vannbad i ca. 1 time ved 170 °C.