Små kokker - bruker nære og nyttige vekster
Vi er klare for et nytt kurs med barn og bærekraftig matkunnskap i fokus. Les teksten og meld barna på om dette er noe for dere, førstemann til mølla. Vi gleder oss til nytt kurs!
Små kokker – bruker nære og nyttige vekster.
Kurset er en oppfølger etter kurset vi hadde i 2022 som het «barnas kjøkkenhage».
Årets kurs er for barn og ungdom i alderen 4 – 16 år, og vil bestå av 6 – 7 kurskvelder spredt utover våren, sommeren og høsten. Man trenger ikke noen forkunnskaper for å bli med, men lyst og nysgjerrighet for å lære mer om hva vekster i naturen og hagen kan gi oss.
Formålet med kurset er å lære deltakerne å lage ulik mat av det de kan finne vilt i naturen og det de måtte ha i egen hage, eller fra hagen til en nabo, venn eller øvrig familie. Det er viktig å utnytte lokale ressurser, det er både billig og bærekraftig. Bærekraftig matkunnskap er en viktig del av Norges matberedskap.
Deltakerne vil plukke ulike vekster i naturen som; nesle, løvetann, sopp og bær. Vi kommer til å lage ulike ting som supper, smoothie, syltetøy og kaker/bakst. Ellers kan de plukke med seg frukt og grønnsaker fra hager og at vi kan lage mye spennende, blant annet potetlomper og grønnskaksburgere.
Kursdatoer, kl. 16.30 og utover. Ca. 2 – 3 timer.
- 18. april
- 30.mai
- 13.juni
- 22.august
- 19.september
- 17.oktober
De to første kurskveldene blir på Findal gård i Solum, hvor de neste gangene blir avtaler vi undervies i kurset.
Kurset er gratis.
Påmeldingsfrist til Hilde Aamand Bjørbæk på 90 87 90 18 innen 11.april.