Bygdekvinne Sissel Berge har skapt sin egen arbeidsplass i bedriften «Landlig Velvære» . Foto: Marna Ramsøy.
Bygdekvinne og gründer: Sissel Berge har jobbet fram sin egen arbeidsplass i bedriften «Landlig Velvære» . Foto: Marna Ramsøy.

Arbeidsplasser skaper optimisme på bygda

Nationens barometer viser at færre kvinner er positive til sin økonomi. – Tilrettelegg for arbeidsplasser, sier Norges Bygdekvinnelag.

Nationens barometer viser at optimismen på vegne av egen økonomi er høyere i byene enn i distriktene.

Ser vi på kjønnsforskjellene, er kvinner mindre optimistiske enn menn. 40 prosent av kvinnene mot 45 prosent av mennene tror deres økonomi kommer til å forbedre seg i løpet av de neste fire årene. 

Hva skal så til for å skape mer optimisme blant bygdas kvinner? 

For leder i Norges Bygdekvinnelag, Ellen Krageberg, er svaret enkelt. Tilrettelegg for flere arbeidsplasser. 

– Kvinner krever mer av seg selv før de starter opp sin egen bedrift, spesielt når det gjelder å sikre trygghet og minske risikoen. Her har samfunnet en jobb å gjøre for at det skal bli bedre og enklere å starte opp egen arbeidsplass i distriktene, forklarer Ellen Krageberg til Nationen.

Bygdekvinnelagets leder oppfordrer myndighetene til å prioritere oppstartstøtte til gründere på bygda.

Rock'n roll å bo på bygda

Ellen Krageberg tror også at forskjellen mellom bygd og by kan dreie seg om det politiske landskapet og troen på en positiv utvikling for distriktene.

– Her jobber vi Norges Bygdekvinnelaget for en mer distriktsvennlig politikk. Vi vil at det skal være helt «rock’n roll» å bo på bygda, sier hun.

Her kan du lese hele intervjuet med Ellen Krageberg i Nationen.

Bli medlem