Hopp til hovedinnhold

Bli medlem

Vil du være en del av en organisasjon som er med på å skape viktige verdier for bygda?

Meld deg inn

5 gode grunner til å melde seg inn i Norges Bygdekvinnelag

  • Å være med i et bygdekvinnelag er sosialt og trivelig
  • Hos oss kan du delta i varierte og spennende aktiviteter
  • Du kan engasjere deg og påvirke politikken i ditt lokalsamfunn
  • Vi hjelper og støtter hverandre, i det nære og over landegrensene
  • Vi tar vare på og sprer kunnskap om norsk matkultur og mattradisjoner

Ofte stilte spørsmål

Tidligere har medlemskontingenten variert avhengig av hvor du bor i landet og hvilket lokallag du tilhører, men fra 2020 ble kontingenten lik for alle.

For støttemedlemmer og ordinære medlemmer over 40 år, er prisen 765 kroner i året. For medlemmer under 40 er kontingenten 380 kroner i året.

Nei, men alle som er under 40 betaler kun halv pris på medlemskontingenten sin, beregnet til 380 kroner. Dette registreres når du fyller ut fødselsdatoen din i påmeldingsskjemaet.

  • Du får delta i et kvinnenettverk med aktiviteter der du bor, på tvers av alder, jobb, sosial bakgrunn og kultur.
  • Du er med og støtter arbeidet til en landsomfattende organisasjon som jobber for levende og aktive bygdemiljøer, kvinners rettigheter, mat, miljø og mye mer.
  • Hvert år får du to utgaver av vårt medlemsblad Bygdekvinner.
  • Alle lag får oppfølging og aktivitetstips av Norges Bygdekvinnelag sentralt, og alle medlemmer får tilbud om å delta på aktiviteter som medlemsturer, landsdekkende inspirasjonsseminarer m.m.
  • Vi tilbyr skolering for alle tillitsvalgte. Et verv i bygdekvinnelaget gir deg læring for livet.

Som medlem av Norges Bygdekvinnelag får du tilgang til disse gode medlemsfordelene i Landkredittover 40 rabattavtaler i Agrol – landbrukets fordelsprogram og Gjensidige.

Du må være registrert sentralt for å være medlem i et lokallag. Alle lokallag er tilknyttet Norges Bygdekvinnelag.

Vi er tilstede over hele landet og er opptatt av å ta vare på aktive bygdemiljøer og primærnæringer. Vi er en partipolitisk nøytral organisasjon som skal ivareta kvinnene og bygdefolkets kulturelle, sosiale og økonomiske interesser. Vi bygger på demokrati og likeverd.

Akkurat nå fokuserer vi ekstra mye på å ta vare på og formidle kunnskap om tradisjonsmat, bidra til inkludering og kompetansebygging for kvinner med minoritetsbakgrunn på bygda, og å presse på for god distriktspolitikk og gode servicetilbud til alle som bor på bygda. Det siste året har vi jobbet spesielt med gratis skolemat, jordvern, organisasjonsstøtte og digital dekning over hele landet.  

Nei! Alle er velkomne til å engasjere seg i bygdekvinnelaget.

Ja, du er hjertlig velkommen. Vi har flere mannlige medlemmer som støtter opp om og deltar i vårt arbeid. 

Det er helt opp til deg selv. Du bestemmer hvor aktiv du vil være eller om du bare ønsker å støtte oss ved å betale medlemskontingenten.

Vi er en organisasjon på tvers av generasjoner, og vi har medlemmer fra 18 til 100 år. De fleste medlemmer er mellom 40 og 60 år. Både unge og eldre vil ha stor glede av medlemsskap hos oss.