Bli med på Bygdekvinneuka i august!

Vi inviterer alle kvinner på bygda til å bli kjent med sitt lokale bygdekvinnelag!

Obs: Nederst i denne saken finner du bilder til Facebook-banner, Facebook-event og deleposter for Facebook og Instagram.

 

Hva er Bygdekvinneuka? 
Bygdekvinneuka er bygdekvinnelagets startskudd for høsten og varer 20.-30. august, hvor vi inviterer alle kvinner på bygda til å bli kjent med sitt lokale bygdekvinnelag, og alle lag til å arrangere én lavterskel "bli-kjent"-aktivitet.  I løpet av disse dagene har vi lyst til å vise fram den levende organisasjonen vår og synliggjøre alt som bygdekvinnene bidrar med ute i bygdene. Ikke minst har vi lyst til å sette inn et ekstra gir for å hente inn igjen noen av de medlemmene vi ikke fikk mulighet til å verve i vår.

 

Hva skjer under Bygdekvinneuka? 
Vi håper at Bygdekvinneuka vil inneholde en masse forskjellige aktiviteter rundt omkring i landet, og at nettopp laget ditt har lyst til å bidra. Vi utfordrer dere til å gjennomføre en lavterskel aktivitet som kan favne bredt og inkludere alle kvinner i bygda deres. Rett og slett gjøre en liten sjarmoffensiv for gamle og potensielle nye medlemmer! Aktiviteten kan være å stå på stand i bygda, ha informasjonskveld for nye medlemmer, invitere til blåtur i nærområdet, ha «bli-kjent-kveld» over bålpanna, eller invitere til et annet åpent arrangement med lav terskel. Hensikten er å gjøre seg synlig i lokalsamfunnet og legge til rette for at nye medlemmer kan bli med. 


Få synlighet for arrangementet deres!
Om laget deres har en Facebook-side, bør dere opprette et arrangement på Facebook. Oppgi tid, sted, skriv litt om arrangementet, og ikke minst: INVITER! Gå gjennom vennelistene deres og inviter alle de lokale bygdekvinnene dere tror vil sette pris på en invitasjon. 

OBS: Vi oppfordrer dere også til å legge til Norges Bygdekvinnelag som "co-host" (med-vert) når dere oppretter arrangementet. Det gjør at arrangementene også blir synlige på vår side, og dermed kan oppdages av flere.

Husk også å bruke emneknaggen #bygdekvinneuka når dere deler bilder og innlegg.
 

Tips! 

•    Ta utgangspunkt i planene dere har: Kan noen av aktivitetene dere har planlagt for høsten legges til rette for å nå bredt ut og rekruttere nye medlemmer?
•    Hadde dere noen aktiviteter i vår som dere ikke fikk gjennomført? Kan en av disse passe under Bygdekvinneuka istedenfor?
•    Kan KvinnerUT eller Tradisjonsmatskolen knyttes opp til et åpent arrangement?
•    Oppfordre eksisterende medlemmer i laget til å engasjere venner og bekjente. Kan alle ta med seg en venn hver?
•    Ta kontakt med lokalavisen og hør om de vil gjøre et intervju med dere i forkant av arrangementet, eller komme og dekke det.
•    Inviter og skriv om arrangementet på deres egen hjemmeside.
•    Bruk sosiale medier! Opprett et Facebook-event for arrangementet, og få medlemmene deres til å invitere og dele på sin egen side med en hyggelig, personlig invitasjon.
 


Hva gjør Norges Bygdekvinnelag under Bygdekvinneuka?

•    Vi har vervebrosjyrer og annet informasjonsmateriell som vi kan sende ut til lag som bestiller det. Det går også an å bestille noen eksemplarer av medlemsbladet Bygdekvinner som man kan dele ut på stand. Ta kontakt på e-post
post@bygdekvinnelaget.no eller telefon 22054815.

•    Vi bidrar med å vise fram lokal- og fylkeslagenes aktiviteter før, under og etter Bygdekvinneuka. Vi lager poster og delebilder som dere kan bruke, deler tips og eksempler, skriver nettsaker og profilerer temaet i Bygdekvinner.

 

Bli med å gi en skikkelig pangstart på høsten! :)

Bli medlem