Hopp til hovedinnhold

Bli med å skape den nye Bygdekvinnegenseren

Er du en strikkeentusiast og glad i ull, farger og mønster? Da er denne konkurransen midt i blinken for kreative hender og sosialt samvær gjennom vakre vinterkvelder.

Norges Bygdekvinnelag ønsker med dette å invitere alle uavhengig av alder til å bli med på bygdekvinnenes strikkekonkurranse som vi har kalt «StrikkUng40».

Målet er å bygge identitet og stolthet som bygdekvinne og skape nysgjerrighet rundt vår mangfoldige organisasjon. Vi tar vare på tradisjoner og vi skaper nye.

Vi ønsker oss et mangfold av forslag innen kategoriene:

 • Bygdekvinnegenseren
 • Bygdekvinneluen
 • Åpen klasse

Kriterier

 • Bruk norsk ull.
 • Plaggene skal være funksjonelle, passe til flere anledninger og tåle bruk over tid.
 • Fargene skal ta utgangspunkt i våre tre hovedfarger som er låve, korn, og krem. I tillegg kan også støttefargene fjell og tåke brukes. Fargene kan brukes i mørkere og lysere nyanser.  Når det gjelder hvit anbefales ubleket. Ta i bruk profilmanualen til Norges Bygdekvinnelag (side 15 og 16) for å sikre riktige farger. Du finner disse under mappen «Logoer og visuell profil» på vår nettside bygdekvinnelaget.no/organisasjonsdokumenter

Fargekoder

 • Til mønster, bli inspirert og bruk piktogrammene til Norges Bygdekvinnelag. Du finner også disse under mappen «Logoer og visuell profil». Ta gjerne i bruk 3D-design fra Woolit på  bygd.woolit.no.

Hjerte InkluderingKvinnesak Landsdekkende Lokal Natur Tradisjonsmat

 • Produktet som lages må levere oppskrift i enten S,M eller L.

Kåring

Vinnere innen de ulike kategoriene kåres på landsmøte til Norges Bygdekvinnelag i Ålesund i juni 2024.

Innsending av forslag

Alle konkurransebidrag sendes til oss på post@bygdekvinnelaget.no innen 15. mars. Her legger du ved bilde av produktet (gjerne flere), og navn på deltaker. Du kan også mer enn gjerne legge bildet ut på Instagram med emneknaggen "StrikkUng40, men for at vi skal være sikker på at bidraget mottas, må du altså sende epost. Gjennom bruk av Instagram kan alle få mulighet til å se de flotte forslagene og bli inspirert til å ta pinnene fatt selv. Dersom ditt bidrag går videre i konkurransen blir du kontaktet av juryen.

Siste frist for innsending av konkurransebidrag er 15. mars 2024.

Rabatt på garn

Som medlem i Norges Bygdekvinnelag får du 20 prosent på alle strikkegarn-kvaliteter i 100 prosent norsk ull fra Hillesvåg Ullvarefabrikk når du handler i deres nettbutikk. Rabattkoden får du ved henvendelse til post@bygdekvinnelaget.no. Koden kan kun brukes en gang pr. kunde og tilbudet varer ut februar 2024.

Juryen

Juryen består av representanter fra Norges Bygdekvinnelag, Lev Landlig, Hillesvåg Ullvarefabrikk og OsloMet. Konkurransen er åpen og det gis ikke anledning til å være anonym. Innsender er eier av mønsteret, men Norges Bygdekvinnelag skal ha retten til å disponere bruken av vinnermønstrene.

Premie

 1. Premie: Gratis deltakelse på «Landsmøtet i Norges Bygdekvinnelag» i Ålesund 7.-8. juni 2024.
 2. Premie: Garn fra Hillesvåg Ullvarefabrikk til en verdi av kroner 2 000.
 3. Premie: Årsabonnement på Lev Landlig.

 • Ta bilde på høykant
 • Bruk naturlig lys og ta gjerne bilde ute med produktet på deg eller en venn
 • Gå tett på motivet
 •  Ikke bruk blits

Kurv med Hillesvåggarn

Tips til aktiviteter og tiltak som kan fremme konkurransen

Konkurransen kan gjøres individuelt, men vi oppfordrer medlemmer i lokallaget eller i distriktslaget om å gå sammen for å finne det produktet som kan bli hele landets bygdekvinnelue, genser eller et annet spennende produkt. Har dere allerede en strikkekafé i bygda, er dette en god arena for å diskutere og utvikle et vinnerprodukt. Har dere ingen slik kafé i bygda, er dette en gyllen anledning til å starte opp én.

På inspirasjonsseminaret i Stavanger 10. til 12. november blir det strikkekafé. Her kan inspirasjon, tanker og ideer deles og utvikles.

Norges Bygdekvinnelag ønsker å være en attraktiv organisasjon på tvers av generasjoner. Det gjør vi gjennom spennende aktiviteter i felleskap i våre lokallag og ved å tilby halv medlemskontingent for dem under 40 år. «StrikkUng40» er et ledd i dette arbeidet.

​Cesilie Aurbakken

Generalsekretær 970 86 879 cesilie.aurbakken@bygdekvinnelaget.no

Marie Aaslie

Organisasjonskonsulent 220 54 815 marie.aaslie@bygdekvinnelaget.no
Her finner du informasjonsfolder om #strikkung40 Her finner du flyer om #strikkung40 Plakat til sosiale medier 1 #strikkung40 Plakat til sosiale medier 2 #strikkung40 Plakat til sosiale medier 3 #strikkung40 Plakat til sosiale medier 4 #strikkung40 Plakat til sosiale medier 5 #strikkung40 Plakat til sosiale medier 6 #strikkung40 Bannerbilde 1 #strikkung40 Bannerbilde 2 #strikkung40 Bannerbilde 3 #strikkung40