Alle som ønsker det, kan støtte bygdekvinnelagets arbeid ved å bli støttemedlem. Bilde fra Verdens kuleste dag 2019, foto Helle Cecilie Berger.
Alle som ønsker det, kan støtte bygdekvinnelagets arbeid ved å bli støttemedlem. (Bilde fra Verdens kuleste dag 2019. Foto: Helle Cecilie Berger.)

Bli støttemedlem!

Visste du at Norges Bygdekvinnelag har et eget støttemedlemskap? Det passer perfekt for enkeltpersoner, bedrifter og organisasjoner som ønsker å støtte vårt arbeid.

Norges Bygdekvinnelag har både et ordinært medlemskap og et ungdomsmedlemskap for dem under 30 år, men du visste kanskje ikke at vi også har støttemedlemskap?

En del som ønsker å melde seg inn, tror kanskje at det forventes at man må forplikte seg til mye og delta på allslags arrangementer når man blir medlem. Da kan det være greit å fortelle dem om støttemedlemskapet - en måte å støtte Norges Bygdekvinnelag som organisasjon, uten å måtte kjenne på noen som helst av forpliktelser eller krav til deltakelse. 
 

Støttemedlemskap passer for deg dersom: 

  • Du har en bedrift eller organisasjon som ønsker å støtte bygdekvinnelagets arbeid,
  • Du er en privatperson som ønsker å støtte bygdekvinnelaget, men ikke har tid eller kapasitet til å engasjere deg aktivt, eller
  • Du ikke har et lokallag i nærheten av der du bor, men likevel vil være medlem

Som støttemedlem får du medlemsbladet vårt Bygdekvinner hjem i posten fire ganger i året, du får de ordinære agrolfordelene, og du får mulighet til å delta på alle medlemsarrangementer i bygdekvinnelaget på lik linke med andre medlemmer. Prisen er den samme som for ordinært medlemskap (680,- i året).

Den eneste forskjellen på et støttemedlemskap og et ordinært medlemskap, er at du ikke får mulighet til å delta eller stemme på årsmøter og på landsmøtet.

Meld deg inn som støttemedlem via bygdekvinnelagets innmeldingsskjema.


Slik verver du støttemedlemmer


Grethe Brundtland. Foto Anne M. Steine/FoTobben as

Grethe Brundtland.
Foto Anne M. Steine/FoTobben as

Sentralstyremedlem Grethe Brundtland fra Omvikdalen Bygdekvinnelag er en habil verver både av vanlige medlemmer og støttemedlemmer. Hun sier at det er lurt å benytte seg av de øyeblikkene hvor noen kommer med ros av organisasjonen.

 - Ofte møter vi folk som deler positive ord om organisasjonen; som liker det vi står for og syns vi bidrar med mye positivt. Når dette dukker opp i en samtale, er det en god anledning til å spørre om de kunne tenke seg å bli støttemedlem, sier Grethe. 

Hun forteller at hun gjerne benytter anledningen til å skrive ned kontaktinformasjon og registreringsopplysninger der og da, slik at hun kan gå hjem og registrere medlemmet selv.

 - Om jeg går registrerer medlemskapet selv, er jeg sikker på at det blir gjort, istedenfor å håpe at personen husker det når de kommer hjem, smiler hun.

Omvikdalen har fram til nå fokusert på å verve privatpersoner som støttemedlemmer, men lokallaget har også mange lokale bedrifter som er viktige støttespillere. Grethe forteller at det er planer om å ta kontakt med disse og verve dem også, når samfunnet har kommet i gjenge igjen og ting har normalisert seg litt etter korona-unntakstilstanden.

 - Støttemedlemskapet er en god anledning for både privatpersoner og bedrifter å vise at de støtter opp om en god sak, uten at de trenger å kjenne på en dårlig samvittighet om å bidra med noe utover medlemskapet, sier Grethe Brundtland.

Meld deg inn som støttemedlem her eller tips noen du kjenner om dette medlemskapet! 

Bli medlem