Anne Irene Myhr sin juletradisjon
I år har jeg laget meg en ny juletradisjon - jeg har har nemlig gått på flatbrødkurs!
Hjemmebakt flatbrød er noe av det beste jeg vet. Godt at gode naboer har tatt imot bestillinger i mange år.
Når Sparbu Bygdekvinnelag annonserte kurs i flatbrødbaking sist i november i år meldte jeg like godt på meg selv og mannen min. Nå innfører vi flatbrødbaking som en ny førjulstradisjon.
Min mors gamle takke ble tatt i bruk, sammen med svigermors kjevle og kost av hestehår som i sin tid var laget av Einar Holan.
Gammelt og nytt utstyr i skjønn forening er tatt i bruk.
Turid Nordbakk sin oppskrift på flatbrød fra Verdal smaker fortreffelig, og om noen år kan jeg kanskje kjevlekunsten like godt som lærermesteren.
Inntil da koser vi oss med vårt første hjemmebakte flatbrød, og en ny juletradisjon er skappt.