Hopp til hovedinnhold

Nord-Trøndelag Bygdekvinnelag

Regionmøte, Nord-Trøndelag sør


Frivilligheten er viktig; Når man gjør noe godt for andre frigjøres endorfiner i hjernen. Dette gir økt livskvalitet og god folkehelse. 

Styrene i sørdelen av gamle Nord-Trøndelag var invitert til regionsamling i loalene Skjelstadmark Bygdekvinnelag leier torsdag kveld. Styremedlemmer fra Hegra, Skatval, Lånke, Stjørdal, Skjelstadmark og Åsen møtte. Vi startet med en runde der alle lagene presenterte hva de har gjort etter jul, og hva de planlegger fremover. Det er veldig imponerende hvor mye som har blitt og planlegges gjennomført til tross for en pandemi som har herjet. Vi kan nevne turdager, matsalg, vaffeldag, fiksekveld (reparasjon av div), filting, møbeltapetseringskurs, strikkehjelp på skola, språktrening, sykkelturer, kulturminnebesøk, skulpturvandring, egenberedskap, hagebesøk, pølsemakerkurs, yatzyturnering med vandrepokal, bildevisning fra turer, plante/så kurs, bakekurs, samstrikking. Mye inspirasjon å hente her. 

Kirsten Paasche fra Røde Kors omsorg snakket litt om hva de gjør. I Stjørdal har de vært til stede på værnes under pandemi-tiden og vist vei til testing og bistand der. Ellers har de Åpen Hall, besøkstjeneste, ferie for alle, aktiviteter til eldre hjemmeboende og internasjonal kvinnegruppe. Hun sa at frivilligheten er sårbar, folk er opptatt med sitt, og er kresen på fritiden sin. Men frivillighet er enklest og best når vi er mange. Det er viktig å samarbeide på tvers av organisasjoner for å fordele arbeidsbyrden. Når man gjør noe godt for andre frigjøres endorfiner i hjernen. Dette gir økt livskvalitet og god folkehelse. 

Deretter spiste vi nydelig tapas fra Lillelunden gårdskjøkken.. 

Takk til Skjelstadmark Bygdekvinnelag for vertskapet og et nydelig pyntet lokale