Hopp til hovedinnhold

Oppland Bygdekvinnelag

Julestjerne

Julehilsen

JULEHILSEN
En praktfull høst har gått over i historien. Vinteren er her og det lir mot jul. Vi er inne i ei travel tid med de gjøremål og forventninger den fører med seg.

Men ta dere litt tid, stoppe opp, sett dere ned med en kaffekopp og nyt denne fine adventstiden.
 

Nok en gang kan vi i Bygdekvinnelaget se tilbake på et aktivt år. Mange møter og arrangementer har blitt gjennomført, og det er det dere lokallag som har stått for. Vær stolte av det som blir gjort.
 

I bladet Bygdekvinner kan vi lese om vår leder Ellen Krageberg, der hun har fått anledning til å delta på to arrangementer som er en del av Norges Bygdekvinnelags internasjonale engasjement for å skape en bedre verden. Dette er viktige arenaer der det jobbes mot felles mål på tvers av land og kontinenter.

Ellen deltok på høstens ledermøte der hun holdt organisasjonskurs for oss. Et av temaene var medlemsverving. Hva gjør vi for å rekruttere nye medlemmer?

Vi må tørre å spørre, ha interessante temaer, stå for gode verdier og ha det moro sammen.

Nytt prosjekt vi skal ta til med er Norsk Tradisjonsmat” der vi skal fremme kunnskap til yngre generasjoner, og er det noe bygdekvinnene kan så er det nettopp det.

Jeg gleder meg til jul, og med jul følger det tradisjoner. Det å lage sylte, bake lefse, flatbrød og julekaker er verdifull matkultur som for meg er viktig å føre videre til yngre generasjoner. Hvis vi ikke tar vare på tradisjonene, vil mye av denne kunnskapen bli borte og nye generasjoner gå glipp av mye som er godt.

Jeg vil med dette få ønsker der alle ei fin adventstid, og ei god og fredelig jul.

Ta vare på hverandre.

Øyer, 1. desember 2016
 

Med beste hilsen fra
 

Magnhild Grimsrud

styreleder