Hopp til hovedinnhold

Hyen Bygdekvinnelag

Fornøgde kursdeltakarar står bak bordet der maten er samla

Kursdeltakarane er nøgde med resultatet

Lillian Holme og Ingeborg Sande lagar fylte tomatar

Lillian Holme og Ingeborg Sande lagar fylte tomatar

Lillian Holme lagar god mat

Her skal det bli mykje god mat!

Timianpoteter med spekeskinke

Timianpoteter med spekeskinke

Geir Egil Eiksund i gong med matlaging

Geir Egil Eiksund er fornøgd med å få lære nye tapasrettar

Fat med mat

Maten blir lagt opp fint på fat

Mange fat med mat

Mykje god mat samla her!

Mange matfat og brødfjøl

Snart klart for matøkt!

Sissel Sande legg maten på steikebrett

Sissel Sande i gong med matlaging

Kursdeltakarane samla rundt bordet og studerer oppskriftsheftet

Studering av oppskrifter

Langbordet er dekka

Langbordet er dekka

Sofie Hope ved bordet med den ferdige maten

Sofie Hope ved bordet med den ferdige maten

Kursdeltakarar i gong med matlaging

Mykje som må ordnast

Fat med jordbær

Fristande rettar

Tapaskurs i Kleppeneset

Søndag 5. mars arrangerte Hyen Bygdekvinnelag tapaskurs i Kleppeneset. Dette har vore gjennomført fleire gongar før, har vore ein suksess, og var etterspurd på ny.

Anne Karin Kleppenes var som vanleg kurshaldar, og kurslokalet var storkjøkenet i den flotte, ombygde fjøsen på Kleppenes Gard. Kurset varte frå klokka 13-18 og hadde 8 deltakarar. Dei vart delte inn fire grupper med to på kvar. Kvart par laga tre rettar, til dømes pastasalat med kylling, fylte tomatar, ulike typar bruschetta, timianpoteter med spekeskinke, og mykje anna godt. Deltakarane fekk også med seg eit oppskriftshefte heim. Til slutt vart eit flott langbord dekka, og sjølv om det var ein grå dag, klårna det opp akkurat når deltakarane sat og åt, slik at dei kunne nyte flott utsikt innover Hyefjorden til den gode maten. Det var eit triveleg og lærerikt kurs!