Prosjekt nøysomt
Denne kvelden hadde vi fermentering av kål, sylting av pærer og hvordan lage sunn snack av grønnkål.
Vi var så heldige å få bybonden i skien på besøk.
Engasjerte Hilde dro oss inn i en verden av kompoståker, blomsterte, sylting, fermentering, dyrking, sanking og alt som er nyttig og interessant.
At denne dama har kunnskap å dele er det ingen tvil om, og hun brenner virkelig for tema, så om noen vil ha en god foredragsholder, anbefaler vi Hilde.
Det kom frem f.eks. At hvis du skal tørke urter, lag mindre bunter da store har en tildens å råtne i midten, at man ikke må kutte ned på sukkeret når man sylter, at et frø skal settes i jorda ca 2x så langt ned som sin Str, hvorfor det er viktig å bytte plass/rotere hva mann dyrker hvor.
Vi fikk også en tips, at vi burde kjøpe frø fra solhatt.no for å støtte Norske bønder.
En dame i salen kom med en super ide til potetdyrking, som ikke krever åker:
Hun fortalte at hun dyrket potetene sine i skogen, ved å legge potetene på bakken og dekke med hvit mose, så lurt.
I pausen fikk vi smake på te laget av blomster og tørkede urter, Inger Johanne sørger for at alle fikk sveler.
Etter pausen fikk folket endelig prøvd seg!
Noen fermenterte kål, noen syltet pærer og resten laget grønnkålchips.
Folk delte erfaringer, å prøvde seg frem, å virket som de koset seg.
Vi i Solum er veldig glad første Nøysom kveld gikk så bra, takk til alle som kom!