Lag deilige mandelmakroner i en fei
Du trenger bare mandler, melis og eggehviter for å lage disse enkle og gode julekakene.
Eva Øvren fra Østre Udnes Bygdekvinnelag er en ivrig bidragsyter til våre oppskrifter på nett. Som Eva skriver "disse mandelmakronene er kjedelig lysebrune uten noen fancy ingredienser. De inneholder bare naturlige råvarer og smaker nydelig".
For en nøtteelsker er det ikke mer som skal til for å skape julestemning. Om du er mer glad i hasselnøtter kan du bytte ut mandlene med det.
Oppskrift på Mandelmakroner
Ingredienser
3 stk. Eggehviter
225 g Malte mandler
260 g Melis
15 stk. Mandler (til pynt)
Fremgangsmåte
1. Stivpisk eggehvitene
2. Bland malte mandler og melis
3. Rør det tørre forsiktig inn i eggehvitene
4. Sett deigen med teskje på bakepapirkledd plate. Kakene siger litt ut, så la det være avstand i mellom.
5. Pynt kakene med en halv mandel
6. Stek hvert brett ca 12 minutter ved 180 grader.
Kakene skal være lett lysebrune når de er ferdig stekt. La dem avkjøles litt på pakepapiret, så går de ikke så lett i stykker.