Lokallag kan invitere til visning av viktig klimadokumentar

Dokumentaren "Thank You For The Rain" viser at klimaendringene rammer de svakeste av oss. Nå kan du arrangere visning av filmen i lokallaget.

Differ Media og Klimavalgalliansen gjør dokumentaren Thank You For The Rain tilgjengelig for leie på Vimeo

Dette er en unik mulighet for lokallag over hele landet til å bruke film som virkemiddel i klimakampen, og kan gjøres så enkelt som en visning for inspirasjon på et medlemsmøte, til en stor offentlig visning med debattmøte på kinoen eller samfunnshuset.

For fem år siden startet den kenyanske småbonden Kisilu Musya å filme sin familie og landsby og hvordan klimaendringene påvirker livene deres. Han gir klimarettferdighet et ansikt når han viser at de som er minst ansvarlige og mest sårbare for klimaendringer, som bønder, kvinner og barn, rammes hardest. Når Kisilus hus ødelegges av en storm starter den selvlærte filmskaperen en lokal bevegelse av bønder og kaller til kamp mot ekstremværet; en kamp som bringer ham til både Oslo og klimatoppmøtet i Paris for å stille våre ledere til ansvar. Men jo lengre ut i den storpolitiske verden Kisilu kommer, desto mer motstand og utfordringer møter han og familien. Thank You For The Rain er en varm og rivende historie om håp, handling og kampvilje fra klimaendringenes frontlinje.

Film er et meget sterkt virkemiddel for å få fram viktige budskap. Den kan brukes til å starte samtaler og arbeid som gjør at vi står sterkere i kampen for en mer bærekraftig og rettferdig verden. Differ Media og Klimavalgalliansen tilbyr derfor filmen gratis, i et begrenset tidsrom før den får norsk og internasjonal TV-premiere, til alle som ønsker å spre klimaengasjement gjennom film.

God filmvisning! 

 

Vil du bruke film i klimakampen?
  • Gjennom et samarbeid med Differ Media og Klimavalgalliansen gjøres Thank You For The Rain tilgjengelig for alle som ønsker å arrangere en offentlig visning i Norge
  • Filmvisningen må gjennomføres i perioden 1/8-11/9 2017
  •  I dokumentaren Thank You For The Rain følger vi den kenyanske småbonden Kisilu Musya som har filmet familien og landsbyen sin for å vise hvordan klimaendringene påvirker deres liv
  • Målet er å sette klimaendringer og klimarettferdighet på dagsorden før Stortingsvalget 2017
  • Filmen varer i 87 minutter og har norske undertekster
  • Filmen er tilgjengelig på: https://vimeo.com/ondemand/thankyoufortherain/143747529
Bli medlem