Hopp til hovedinnhold

Bakke Bygdekvinnelag

Knivkurs i Bakke Bygdekvinnelag.


Ideen om å få til et knivkurs kom på Høstmarkedet der Knivklubben stilte ut egne arbeider og demonstrerte smiing av knivblad.

Karene i knivklubben ville gjerne lære oss å lage kniv, men blei noe betenkte da 18 bygdekvinner meldte seg på til kurs. Løsningen blei å dele opp i to grupper, hver med 9 deltakere. Fire knivkarer i alderen 81 - 92 år blei læremestre for 17 bygdekvinner fra Bakke Bk og 1 bygdekvinne fra Bingen Bk.

Kurset gikk over 4 kvelder, - 2 kvelder i sløydsalen på skolen der vi laget knivskaft og 2 kvelder på Düvelgården der vi laget slire. Karene sørget for at vi fikk emne til knivskaft, ordnet knivblad, kjøpte inn skinn til slire og lånte bort verktøy. Vi var lærevillige og karene stod på for å hjelpe oss. De tre kveldstimene med innlagt kaffepause gikk så fort. Da kniv og slire var ferdig, var både knivkarene og vi stolte over at resultatet blei så bra.

Siste kvelden samlet vi begge gruppene til en liten avslutning med overrekkelse av en gave med stor takk til knivkarene - ikke bare hadde vi lært å lage vår egen kniv, men kveldene og praten med knivkarene hadde vært så hyggelige. 

Knivkarene v/Thore ga uttrykk for at det hadde vært moro å kurse oss, og at de var imponert over så fine kniver vi hadde laget.

    

        

         

      

     

     

    

   

  

 

" Takk til de super flinke karene som stilte opp på det her, og tusen takk Birgit for at du dro det her i gang og koordinerte underveis!" 

 

 

Foto: Hege Marita Skinnes og Birgit Midtgård

Tekst: Birgit Midtgård