NØYSOM - prosjekt matsvinn
ved Brandval barneskole, 17. januar 2025.
Guri Gjølstad Røhnebæk og Margith Foseid besøkte 6. trinn ved Brandval barneskole for å snakke litt om matsvinn og å vise hva vi kan lage av restene vi har i kjøleskapet. Det var 10 elever og 2 lærere som deltok på skolekjøkkenet.
Margith startet med å gi elevene en innføring i forskjellige potetsorter; at noen er matpotet og andre er industripotet. Hun fortalte også at poteter som er grønne er giftige. Det hadde ikke de som deltok på kurset hørt før.
Så fikk elevene være med å lage pletter av poteter og pytt i panne av kokte poteter, ribberester, løk og paprika. I tillegg stekte de speilegg til å ha på toppen.
Til dessert kokte de skogsbær, vispet krem og knuste rester av julens småkaker. Dette ble lagt lagvis i en bolle. Desserten fikk navnet Tilslørte «bygdekoner».
Elevene var veldig lærevillige og alle likte maten som ble servert.
Til slutt fikk elevene hver sin potetskreller fra BBK.