Hopp til hovedinnhold

Brandval Bygdekvinnelag

Sommermøte i sommerfjøset på Trøhaugen, 14.06.2022

Grend 2 hadde ansvaret for årets sommermøte i Brandval bygdekvinnelag. De valgte å holde dette i sommerfjøset på Trøhaugen.

Elisabeth og Martin har laget seg en fin uteplass og hage i tilknytning til sommerfjøset. Vi var heldige med været så vi kunne sitte ute å nyte den fine plassen.

Grendekvinne Bente Moe ønsket velkommen og ga ordet til Elisabeth Trøhaugen som fortalte om opprinnelsen til denne boplassen. 

Den ble ryddet til husmannsplass av Ole Berntsen en gang mellom 1766 og 1795. Plassen ble kalt Bortatil og lå i den lille grenda Gammelsetra på vestsiden av Agnåa. I 1917 fikk Martin Olsen Trøhaugen husmannskontrakt på plassen etter at Ole Berntsens etterkommer flyttet til Sør Snipen. Sønnen til Martin O. T., Gudbrand Trøhaugen, ble den siste husmann. Han fikk kjøpt plassen i 1975, og den fikk navnet Trøhaugen. Sønnen til Gudbrand, Martin, tok over stedet i 1984, og fra 2009 er det Martins datter, Mona Irene Trøhaugen, som eier plassen.

Etter at vi hadde kost oss med deilig spekemat og rømmegrøt inne var det tid for å strekke litt på bena. Vi ble delt i grupper og sendt ut i skogen for å besvare spørsmål/gåter som vi kom til underveis. Her var det mange lurespørsmål så det ble mye grubling før vi kom frem til et svar. Det er alltid moro med slike aktiviteter. To lag hadde samme poengsum og det måtte utslagsspørsmål til for å kåre en vinner.

Nå var det tid for å gå inn i «fjøset» igjen for å få servert kaffe og deilige kaker. Praten gikk livlig og det var god stemning. Loddsalg med mange fine gevinster hører med. Det ble mange glade vinnere denne kvelden.

Tida går fort i hyggelig lag og det ble ganske sent før vi vendte nesa hjem. Takk til grend 2 for et vellykket møte.