Hopp til hovedinnhold

Brandval Bygdekvinnelag

Utskjæring av Svein Gammeltorp

Bekkola

Sommertur til Finnskogen, 3.8.24

I fint sommervær fylte vi opp 3 biler med bygdekvinner og satte kursen mot Finnskogen. Første stopp var hagen på Leiråker ved Åsta Holths dikterbolig. Der finnes det flere hundre forskjellige planter. Noen var avblomstret mens andre sto i full blomst. Det var satt opp små navneplater ved hver plante og vi brukte god tid til å studere disse.

På utsiden var det et hjørne med benk hvor vi kunne sitte og høre Åsta lese et av sine dikt.

Turen gikk videre til Lauvhaugen hvor vi besøkte Svein Gammeltorp som hadde hytta som Nitahå-Jussi (Johannes Johansson Oinonen) hadde bodd i på tomta si. Hytta var flyttet dit etter at han døde. Det var interessant å høre Svein fortelle historier fra Nithå-Jussis liv.

På Lauvhaugen måtte vi selvsagt innom Bekkola hvor en av bøndene fra Jakten på kjærligheten bor. Han var dessverre bortreist denne helgen, men vi fikk lov å komme dit allikevel. Der ble vi tatt imot av ei hyggelig jente som viste oss hagen/grønnsakhagen. De hadde 3 store kirsebærtrær som var fulle av bær og der fikk vi lov å spise så mye vi ville. 

Så dro vi til nabotorpet Norobeldo, som er Helle Langrekkens barndomshjem/nå fritidsbolig. Hun hadde en fin uteplass hvor vi inntok påsmurte rundstykker og gulrotkake som turkomiteen, Toril og Haldis, hadde med. Vi hadde en kjempekoselig «lunsj» og praten gikk livlig. 

Etter et par timer hos Helle gikk ferden videre til Skasenden hvor vi avsluttet dagen med motti og flesk. 

Takk til turkomiteen for en kjempefin dag. Vi har storkost oss!