Hopp til hovedinnhold

Brandval Bygdekvinnelag

Sommertur til Roseslottet

Frognerseteren, 21.06.2022

Sammen med Hokåsen sanitetsforening arrangerte Brandval bygdekvinnelag sommertur til Vebjørn og Eimund Sands kunstinstallasjon Roseslottet på Frognerseteren. 

Sammen med venner og bekjente fylte vi en hel buss fra Berg Skysstasjon, og med Halvor Strand som stødig sjåfør fikk vi en behagelig busstur.

Vi dro fra Kongsvinger i strålende sol og dette så ut til å bli en fin dag. Første stopp var ved Sanngrund hvor vi fikk servert deilige rundstykker og kaffe.

Vel fremme ved Roseslottet ble vi guidet rundt blant Vebjørns malerier og Eimunds  geometriske figurer. Det var fascinerende å høre guiden fortelle om bakgrunnen for de forskjellige maleriene. Med dette prosjektet ønsker de å fortelle historien om okkupasjonen av Norge. Vi ble veldig imponert over antall malerier som var på denne utstillingen, og hvor uttrykksfulle og fantastiske de var. Det er ingen tvil om at Vebjørn er en dyktig maler.

Vi var dessverre litt uheldig med været da det begynte å duskregne under siste del av guidingen. Dette gjorde sitt til at den tiden vi skulle bruke til å studere bildene nøyere på egenhånd ble kortere enn planlagt. 

Flere av oss var enige om at hit vil vi dra igjen en annen gang, og da på kveldstid for å oppleve et lyssatt kunstprosjekt.

På hjemveien ble det en ny stopp på Sanngrund. Der fikk vi servert deilig middag, dessert og kaffe.

Takk til turkomiteene for en kjempefin sommertur.