Tur i nærmiljøet, 08.05.2019

Rusle-/tusletur til Jonsokknappen og stiene i Foseidberget.

Turen var annonsert under Det skjer i Glåmdalen, på NBK og BBKs nettsider.

Vi møttes hos Svein Moen som ønsket 21 kvinner/menn og 2 hunder velkommen til tur i nærområdet. Rønnaug Børresen ønsket velkommen på vegne av Brandval bygdekvinnelag.

Før vi startet turen fortalte Svein Moen om det fine stinettet i Foseidberget som ivrige turgåere i grenda har gått opp og markert med bånd.

Første stopp på turen var Jonsokknappen. Der har de satt opp skilt og ei kasse med bok hvor turgåerne kan skrive navnet sitt. I løpet av et år er det ca 2 000 underskrifter i boka. Disse er med i en årlig trekning med flotte gevinster. De har laget en fin grill-/rasteplass i nærheten av steinen. Der har de planer om å sette opp noen krakker. Vi var innom flere utsiktspunkter på stien rundt Foseidberget. Svein hadde mye å fortelle om ved de forskjellige utsiktspunktene. Vi kunne se over Glomma til Brandval sag, Lemberget og Bråteberget, den gamle skolen og den gamle butikken på Nor og Wålberget. I gamle dager gikk ferjen Solungen over elva fra Foseidgrenda (Eid) til Nor. De som var fra Foseidgrenda fortalte mange historier fra turer til butikken på Nor både sommer og vinter. Særlig om våren da isen var usikker var det et sjansespill å gå over elva til butikken.

Det var flere i følget som kom fra Nor, og de syntes det var spesielt å se grenda si fra vestsida, litt vanskelig å orientere seg.

Vi var heldige med været denne kvelden, og det ble tid til en liten rast i sola før vi tok siste etappe tilbake til Moen.

Dette var en tur som ga mersmak for flere av oss som deltok. Det er et lett og fint terreng å gå i, og flere stier å velge mellom.

Bli medlem