Hopp til hovedinnhold

Dagali Bygdekvinnelag

Forrett.

Forrett med vintersalat, havrerot, eple, baconbiter, dressing.

Grønnsaker
Grønnsaksuppe

Grønnsaksuppe full av vitaminer og mineraler.

Det ble en tre retters den kvelden...

Grønnsakene er høstet. Det er tid for å lage mat. På møtet vårt 12.okt ,var vi sammen om å lage grønnsaksuppe.

I tillegg ble det laget en forrett. Med kake og kaffe som avslutning på måltidet, så ble det en 3 retters. Det er alltid kjekt å lage mat sammen. 

Dette ble avslutningen  for prosjektet med arbeidet i grønnsakåkeren gjennom sommeren. Nå skal det evalueres. 

 

 

Bladene holder seg fine gjennom hele vinteren selv under et lag med snø. Den overvintrer og skyter nye blad rekordtidlig om våren. Derfor kalles den også vårsalat.

Havrerot kalles også rotgeitskjegg. Det er en lite kjent grønnsak. Den har en mild og søt smak, og kan sammenlignes med asparges, artiskokk og pastinakk. Havrerot er god i supper, gratenger og stuing. Kan også spises rå.

Havrerot skal ha en helsebringende effekt bl.a rensende effekt lever og galle, svakt vanndrivende og for høyt blodtrykk. Kineserne bruker den som en energiplante.