Brød bakt med surdeig.
Brød bakt med surdeig.
Surdeig i Norgesglasset.
Surdeig i Norgesglasset.

Kvinnetreff 8.mars

Sosialt samvær, dialektquiz, allsang, utlodning, bevertning.

Det var en kveld med sosialt samvær med noe ”attåt”. Av ulike årsaker ble vi ikke så mange i år – 10 stk. Trivelig ble det om vi var få.

Alle fikk prøve seg på dialektquiz på ca 30 ord som har blitt brukt/brukes i Dagali. Det ble mye artig snakk rundt disse ordene. Kanskje glemte ord blir tatt i bruk igjen? Innflytterne blir kjent med dialektord som brukes i bygda.

Det ble servert  ost og skinkesalat med mer. Skuffekake til kaffen. Det var bakt surdeigsbrød som ble spist inntil salaten. Gerd Aasberg fortalte historien om surdeigen hun har, og om baketips i den forbindelse.

Utlodning med blomster og fruktkurv som gevinster.

Som en liten appell på 8.mars, hadde vi valgt Berit Ås sin sang ”Sov, dukke Lise”. Den finnes i NBK sitt lille sanghefte som ble utgitt for mange år siden som et tillegg til sangboka. I det siste verset står: ”Derfor min Lise, må du stå opp. Se på din verden. Kreve en STOPP. Ruste deg til i HANDLING og ord, forsvar for din og BARNAS JORD.” Berit ÅS, tidligere politiker, jobbet for kvinnesak og fredsarbeid. Hun er bl.a kjent for begrepet ”de fem hersketeknikker”: usynliggjøring, latterliggjøring, tilbakeholding av informasjon, dobbeltstraff og påføring av skyld og skam. Svært aktuelle i disse Metoo – tider.

 Eva Goberg hadde med gitaren sin. Hun ledet og spilte til allsanger.  Sang og musikk blir vi glade av. Vinteren i år har hatt få solskinnsdager.  Vi sang tilslutt ”Soltrall” av Alf Prøysen – og det ble faktisk 2 solskinnsdager etterpå……

Bli medlem