Hopp til hovedinnhold

Dagali Bygdekvinnelag

Gratulerer med dagen!

Mye godt å fylle tacolefsene med.

Kvinnetreff og tacofredag på 8.mars

Med kunnskap og erfaring som en får, så ser en at 8.mars fortsatt er viktig .

Sigrid Simensen Ilsøy snakket om "Kraften i kvinnelig kompetanse". Hun hadde tidligere på dagen vært på samling om hvordan få en jevnere fordeling av kvinnelig kompetanse i styre og lederstillinger i Hallingdal. Det er et politisk ønske om en jevnere kjønnsbalanse. Med dagens tempo tar det 136 år før det er 50/50 innen lederstillinger!!! Det er forskjell på å sitte i et styre og på å jobbe i et styre. Hvordan stille spørsmål og ordlegge seg. Det er viktig hvordan foreldre snakker med døtrene sine, og å vise til at det er mange veger å gå, også de utradisjonelle. Kompetanse: Dine personlige egenskaper. Utdanning er nøkkelen til et likestilt arbeidsliv. Erfaring gir sjøltillit for "å ta plass". Hallingdal har slagordet: Det er folka som teller.

Sigrid hadde innlegg på 8.mars 2013. Hun fikk temaet "Hvordan kombinere yrkesliv, småbarn og politikk?" Hun ønsket å endre "hvordan" til "hvorfor". Hun gjør det for å bidra med noe annerledes og verdifullt på jobb, for sine barn, være bosatt i Dagali og i politikken ved å engasjere seg.  11 år senere er hun tilbake på Dølhall, nå som Hol kommunes første kvinnelige ordfører.    Med mer kunnskap og erfaring, slår hun fast at vi trenger 8.mars!

Hun siterte Fermanda Nissens ord "Kvinner har noe nytt , annerledes og verdifullt å tilføre". Disse ordene har fulgt henne siden 2013.

Programmet videre for kvelden var dialektquiz med gamle ord fra Dagali. Det ble stort engasjement rundt bordet der to og to samarbeidet.

Loddsalget gikk strykende.

Det var trøkk i sangen Gi livet mer kulør, "du vet noe godt om andre, jeg vet noe godt om deg, og jeg si'r det , så du vet det..."

Det ble en vellykket kveld med 15 damer tilstede.