"Chili sin carne" gryterett
"Chili sin carne" det vil si uten kjøtt. Vegetarisk variasjon som passer bra før- eller i julehelgen. En enkel varmrett som kan serveres til lunsj/middag . Det eneste vi må huske er å legge bønner i vann dagen før, og det tar litt tid å koke de møre.
"Chili sin carne"
4. porsjoner: 4 dl hvite bønner, 1 stor boks hermetiske tomtater (nå får vi kjøpt tomater hele året), 2 grønne paparika, 2 gule løk og et fedd hvitløk, 1-2 ts vegetarisk buljongekstrakt(vanlig buljong),
1/2 ts chiliepulver (fersk chilie om ønsket), 1 1/2 ts paprikapulver, havsalt.
Legg bønnene i bløt natten over. Slå v bløtevannet og sett bønnene i nytt vann. La dem småkoke til de er møre, men pass på så du ikke koker dem istykker.
Grovhakk løk, renset paprika og tomter og la dette små surre ved svak varme i ca. 15 minutter. Ha i de kokte bønnene, smak til med krydder, og la alt småkoke ca. 5 minutter til.
Server en frisk salat til, gjerne issalat med noen purreringer eller løkringer over. Litt friskpresset sitronsaft passer som dressing. Grove rundstykker eller flatbrød ved siden av.