Hopp til hovedinnhold

Eidskog Bygdekvinnelag

GAPAHUKGANGE - BYGDA I BEVEGELSE

BYGDA I BEVEGELSE ble virkelig beskrivende på Gapahukgangen til Grundtjenet onsdag 27. mai. Eidskog Bygdekvinnelag har invitert til gapahukgange i gjennom året som har gått. I mai kan vi feire ett års "gange". Oppmøtet har vært rundt tjue, men denne aprilkvelden tok det helt av.

Bygda i bevegelse er rett prosjektnavn da det mangler 1 på 50 i antall oppmøtte.  Alderspredningen var fra under to år til over åtti år. Turløypa var heller strabasiøs enn lett gjennom skogen. Vi gikk langs vegen tilbake og det ble tilsammen en gange på 6 km. Det ble tatt som en utfordring og vi kjente på metringsfølelsen.  Hilsner og takk er lagt ut på sosiale medier av fornøyde turgåere.  EBK har samarbeid med Frisklivsentralen i Eidskog og dette tror vi nå bærer frukter og når ut til flere.  Opplegget Gapahukgange er å bli kjent i bygda med alle de flotte utfartstedene vi har i Eidskog. Og å bli kjent med hverandre under vandringen.

I den fine vårkvelden hørte vi ikke fuglesangen og ulven var nok flyktet langt inn på Havmyrene.  Det var både fyskisk og sosial bevegelse i skogen.  I gapahuken ble det en rast og turansvarlige i EBK delte med seg av havrevafler og  nytappet bjørkesava.  Alle var så varme etter skogsturen så vi trengte ikke å tenne opp ild.   En minnerik vårkveld i skogen.