Hopp til hovedinnhold

Eidskog Bygdekvinnelag

Det er om å passe på matfatet

Ikke noe matsvinn her i gården

GULLHØNE


Det ble tatt opp ulike  temaer på medlemsmøtet 15. februrar 2017 hvor over 30 av lagets medlemmer møtte opp.  Hovedoppgaven for å tilrettelegge for HBKs årsmøte.  Samtidig er det bevisstgjøring av ansvaret vi har i velferdsamfunnet vi lever i. Det å vareta skaperverket som vi er satt til å forvalte.

Vi minnet hverandre om dagsaktuelle temaer hvor vi som bygdekvinner kan bidra hver og en på vår måte.

Hindre matsvinn - unngå  plast i naturen, alle bekker små renner ut havet.  Bruke HØNE til godt måltid.

GULLHØNE:

1 HØNE, 3 ss smør, 2 ss mel, 1 liten boks sopp for de som ikke har egen plukket, 1 liten boks tomtapurre, eller frosne/ferske tomtater, 2 mellomstore løk, 1 ts paprikapulver, 1/2 ts cayenne, 1/2 ts salt, 2 dl.tykk fløte.

En høne kokes i lettsaltet vann  ca. 2 timer, kjøttet skjæres i små biter og legges i bunnen av en ildfast form.  Lag brun saus. Smelt møret, ha i løken skåret i tynne skyver.  Løken skal være gylden. Når dette er gjort, tas den opp og melet brunes, spe med hønsekraft.  Hell i ingrediensene. fløten til slutt. Stekes ved 180 grader i 20 minutt.

Oppskriften på Gullhøne er funnet frem fra glemslen og jeg (leder) lovet og dele den på nettsiden.

Støynivået var høyt under kveldsmåltidet,  og Eidskog komunes kulturpris ble feiret med bløtkake.