Eidsvoll bygdekvinnelag demonstrerte takkebakst
Takkebakst på Bygdetunet
Eidsvoll Bygdekvinnelag demonstrerte takkebakst på Eidsvoll museum bygdetunet under åpningsdagen 02.juni. Vi bakte og stekte potetlomper med rugmel og nordlandslefse. Oppskrift kommer under. Veldig populært og vi delte ut mange smaksprøver. Viktig for oss å holde på tradisjoner og gi gode matopplevelser. Kan vi inspirere noen til å bake så er vi ekstra fornøyd.
Kanskje kommer vi flere ganger i sommer. Det skjer i Eidsvoll
Nordlandslefse:
Smelte 300 gr smør. Ha i 1 beger sirup og 1 beger sukker. Røres sammen. Ta en ny bolle. Ha i 1 liter kefir, 1 ss hornsalt og 2 ts natron. Rør . Ha i 1 beger lett rømme. Rør.
Begge boller blandes sammen. Ha i hvetemel til passe klissete deig. Ca 2 kilo.
La stå til neste dag. Deles i passe emner og kjevles ut en og en til ca 7 mm tykkelse. Stekes på middels varm takke. Blir rå hvis temp er for høy. Smør på smør. Kan bruke sukker, brunost og syltetøy.
Lykke til.
Norsk tradisjonsmat
Norges Bygdekvinnelag