Nora Oserud
Bjørg Elisabeth Oserud
Turid Jødahl takket for maten

Adventmøte 2019

Adventmøtet ble holdt på Smedstad gård, og 18 medlemmer møtte fram.

Leder Anne Nordli ønsket velkommen. Vi fikk servert gløgg ved ankomst, og deretter god julemiddag med ribbe, pølser og medisterkaker og riskrem til dessert.

Det ble sunget mye under måltidet, og Nora Oserud spilte gitar til sangene. Først ble Gjerdrumssangen sunget, og ellers sang vi blant annet Julekveldsvisa og Romjulsdrøm av Alf Prøysen.

Vårt eget medlem prest Bjørg Elisabeth Oserud hadde et innslag i møtet som hun innledet og avsluttet med sang. I sitt innlegg siterte hun et Bibel-vers som handler om at Jesus banker på dør: «Se, jeg står for døren og banker. Om noen hører min røst og åpner døren, vil jeg gå inn til ham og holde måltid, jeg med ham og han med meg». Verset er en påminnelse til oss alle om å banke på eller gi noen tid og oppmerksomhet i advent- og juletiden.

Nora Oserud leste opp en prolog som hun skrev til Akershus bygdekvinnelags kretsmøte i Gjerdrum i 1978. På en morsom måte presenterte hun den tidens Gjerdrum med butikker, næringsliv og foreningsliv.

Turid Jødahl takket for maten. Da Gjerdrum bygdekvinnelag er 85 år i 2019 tok hun et historisk overblikk fra starten og fram til i dag.  Bygdekvinnelaget spilte en betydelig rolle under etablering, drift og restaurering av Bøndernes hus. I 1970 sto bygdekvinnelaget i spissen for en stor bygdeutstilling på huset. Hun snakket også om Norges bygdekvinnelags betydning for kvinnenes stilling i samfunnet og nevnte mange saker NBK har jobbet med: kjøp norsk, miljø og kvalitet, kultur og tradisjoner, mattradisjoner, kursvirksomhet. Hun mente at bygdekvinnelaget har vært en døråpner for nye kvinner i bygda. Til slutt takket hun styret og leste diktet Takk av Kaspara Mørk.

Siste post på programmet var loddsalg. Alt i alt ble det en innholdsrik kveld, som ble avsluttet med å synge Deilig er jorden.

 

Bli medlem