Hopp til hovedinnhold

Gjerdrum Bygdekvinnelag

Brit Lise Steinkjellå

Koret Kolon

Blomsteroverrekkelse

Klart vi kan


Brit Lise Steinkjellå besøkte Gjerdrum med sitt foredrag "Klart me kan" - om mot, selvtillit, mål og motivasjon. Flere foreniger samarbeidet om arrangementet.

Ca 80 personer, inkludert en del konfirmanter, møtte fram på dette arrangementet på misjonshuset den 12. april 2018. Før foredraget sang koret Kolon fra Jessheim noen sanger. 

Brit Lise sa innledningsvis at dersom vi vil oppnå noe, så må vi jobbe for det. Hun fortalte om sin egen bestemor, som hadde stor betydning for henne. Bestemoren var en klok dame som sa at ingen er bare det du ser. Hun oppmuntert Brit Lise, som var redd og sjenert,  ved å si "klart du kan". 

Ønsker du endring, må du gjøre noe nytt. Du må ha en plan, utfordre deg selv og gå ut av komfortsonen. Ha et mål som er ditt. Skal du nå målet, må du prioritere noe og velge vekk noe. Av og til er det nødvendig å utsette noe. Tenk over dine egne verdier og velg ut fra disse. Hva vil du bruke mer eller mindre tid på? Vi trenger en pause for ikke å bli utslitt. En trenger ikke å være perfekt i alt. Brit Lise fortalte at hun selv bruker musikk for å roe seg ned. For noen år siden satte hun seg som må å delta i triathlon-konkurrransen Ironman. Hun måtte jobbe for det, lære seg å svømme crawl og spare til ny sykkel. Hun nådde målet sitt, selv om hun kom langt bak på resultatlista. 

Ordene våre betyr mye. Brit Lise anbefalte å tenke på det folk sier til deg som en gave. Hun avsluttet med fem viktige punkter:

1. Mål og drømmer må være dine

2. Snakk positivt

3. Omgi deg med mennesker som bygger deg opp

4. Øv mentalt på ting du skal gjøre

5. Koble helt av

Foredraget ble illustrert med bilder og filmsnutter på skjerm.

Etter foredraget ble det servert kaffe, saft og kaker fra er rikholdig kakebord.

Møtet ble arrangert i et samarbeid mellom Gjerdrum kirkeforum, Gjerdrum sanitetsforening, Mental helse, Gjerdrum og Heni sokn og Gjerdrum bygdekvinnelag,