Hopp til hovedinnhold

Hillestad Bygdekvinnelag

På Kjøkkentøyen

Her ble det laget alt fra raketter til teskjeer - i aluminium

Åse Teien: Disse laget min mann formene til!

Hyggelig samvær etterpå hos Solfrid Enerhaugen

Bytur, med besøk på Aluminiumsmuseet og kafferast hos bygdekvinne i by*n


Ut på tur! Aluminiumsmuseet i Holmestrand fortjener mange flere besøkende! De har en fantastisk guide som formidler fengende historien, dearrangerer stadig work skops for barn og voksne hvor de lager alt fra insekter til julepynt - i aluminium. og utstillingene er både interessante og for mange gjenkjennende. Anbefales!


Vi tok kafferasten denne gangen hos Solfrid Enerhaugen, byfrue nå, men en gang bygdekvinne, alltid bygdekvinne! Trivelig - med utsikt over havna fra deres vinduer

Nordisk - Aluminiumen - en stor og viktig arbeidsplass - beliggende i Holmestrand. Et morsomt og spennende museum har de fått til som forteller bedriftens aluminiumshistorie.

Før vi gikk en runde og så på utstillingen, fortalte guiden engasjert om hvor viktig aluminiumsproduksjon har vært, ikke bare for Holmestrand, men også nasjonalt og internasjonalt. I forsvaret, i motorsport, i kjøleanlegg, hermetikk og bak på kjøleskap. Mye interessant. Mange har jo hatt familie og venner som har jobbet der, andre også fant igjen kjente og mye brukte produkter, men jeg tror alle også lærte noe nytt.

"Å, sånn har vi hatt, den har vi alltid brukt, den lille panna til speilegg"... Men Trillingkjelen var det ikke alle som kjente..
Utvikling av produkter og hele bedriften og samspillet med samfunnet fikk vi belyst både i tekst, bilder og på film.

Takk til Åse Kristine for bilder og referat.