Kofter - Besøk av Liv Sandvik Jacobsen

PÅ SØVE ONSDAG 14. mars 2018

"Koftekveld" med Liv Sandvik Jacobsen. 

Det deltok 60 personer, både medlemmer og ikke medlemmer.

Foredraget ble holdt i Auditoriet. Kaffe, kaker og utlodning var i spisesalen.Hun innledet med å fortelle om seg selv. Oppvokst i Porsgrunn, men har nå bodd i Kviteseid i 2,5 år på et småbruk de har pusset opp. Hun er utdannet lærer, har jobbet som det i flere år, men er nå frilansjournalist, og underviser bl.a. v/Kvitsund Gymnas.

Hun fikk tidlig interesse for kofter, og interessen ble ikke mindre da hun fikk en bunke gamle kofter som moren hadde samlet på. Kofter ble i gamle dager brukt for å holde varmen, men er senere blitt et moteplagg. Den såkalte "eskimokoften", et gammelt og kjent mønster, har hentet inspirasjon fra Grønland.

Sandvik er svært interessert i gamle ting, og startet i 2009 interiørbloggen «Livs Lyst». På flere av bildene hun la ut, var det bilde av kofter som hun brukte. Disse fikk stor oppmerksomhet. Folk etterlyste navn på koftene og mønster. Det var slik «Koftejakten» startet.  Hun fikk enorme tilbakemeldinger på sin koftejakt.

I 2013 startet hun Koftegruppa. Her legges det ut mange oppskrifter, og folk gir hverandre tips og deler av sin kunnskap.

Liv Sandvik Jacobsen kom etter hvert i kontakt med danske Lene Samsø, og sammen planla de å lage bok sammen. De har kontakt med div. garnprodusenter, store og små. Det skal strikkes 40 kofter, og her er det koftegruppa som trår til.

I 2014 kom 1. koftebok ut, og den blir gitt ut på eget forlag. Dette medførte mye arbeid, men også mye lærdom. Første opplag var på 7000 eks., men de forsvant i løpet av 4 dager. Det måtte trykkes opp mange, mange flere.

I 2015 kom 2. koftebok, den inneholder 54 kofter.

Sandvik er en engasjert og fengslende foredragsholder, og de frammøtte fikk en fin kveld. Hun hadde med seg mange forskjellige kofter som vi fikk se på, samt at hun hadde med begge bøkene hun har utgitt for salg.

 

Bli medlem