Gunhild Ringsevjen og Reidunn Tufte

Utdeling av BegeistRingen 2016

Dette er en pris som tildeles enkeltpersoner, fortrinnsvis kvinner, men kan unntaksvis gis til menn

Ringen skal være en oppmuntring til hverdagsmennesker som bruker tid og energi på et eller flere tiltak som kommer andre i bygda til gode.

Det som kvalifiserer til prisen er ren dugnadsinnsats, og hun (eller han) evner å skape trivsel, glød og begeistring, og er med på å gjøre bygda til et godt sted og bo.

En komite bestående av tre personer bestemmer hvem som skal få denne, etter innspill fra medlemmene i Bygdekvinnelaget. I år har komiteen bestått av Åshild Ytterbøe Pershaug, Bjørg Knutsen og Gunhild Ringsevjen.

Årets vinner av prisen kommer opprinnelig fra Skafså, men fant kjærligheten på Ulefoss og har bodd her i over 40 år. Hun er flink til å framsnakke stedet, hvor vakkert det er her fra naturens side og at det er så mye historie fra langt tilbake. Hun er opptatt av det estetiske, og at det skal være rent, ryddig og trivelig for de som bor her og de som kommer på besøk.

Hun kom med i Vakre Ulefoss i 2010, med ideer og pågangsmot. Hennes kjennetegn er at hun gjør mye i stillhet, fremhever seg ikke, og hennes forslag er gjennomtenkte og de blir brukt. Det siste året har hun også tatt på seg pådriveroppgaven. Det plantes og pyntes i sentrum til påske, vår, sommer, høst og til jul, og hun er en ener i dugnadsgjengen alle steder.

Øvre Værket er også et av hennes hjertebarn, først som Øvre Værket Venn, men det gikk ikke lang tid før hun satt i det arbeidende styret. Temautstillingene som ble etablert, var noe som hun fant stor interesse for og var meget aktiv i dette arbeidet.

Et aktivt styremedlem med stor interesse for å oppruste Øvre Værket, gjorde at hun ble en av pådriverene i malergjengen, alle hus skal få malt ytterveggene. Her kunne hun observeres i veggen, opptatt med først skraping så maling. Hun er aktivt med i sommermarkeder og julemarkeder, utallige dugnader i uteområdet, flytting og rengjøring.

Siden hun ønsker å fremheve historiske møteplasser, var det ikke nei i hennes munn da Vakre Ulefoss ble spurt om å være med på å hjelpe på Ulefos Hovedgaard når TV skulle lage programmet Grønn Glede i 2013. Etter det er hun også blitt med i denne dugnadsgjengen.

Noe som også er dugnadsinnsats er politikk, der har hun vært med i en årrekke, og sitter i det nåværende kommunestyret.

Det er derfor en stor glede og gi årets BegeistRing til den positive, dyktige, spøkefulle, arbeidssomme, tilstedeværende, iderike og tålmodige Reidunn Tufte.

Bli medlem