Hopp til hovedinnhold

Hvarnes Bygdekvinnelag

Marsmøtet 2020


Denne mandagskvelden dro 16 forventningsfulle bygdekvinner fra Hvarnes på bedriftsbesøk til nabobygda Kvelde. Sist høst hadde nemlig Kvelde fått en ny butikk, en livsstilsbutikk med klær til dame og barn og med en del trivelige interiørartikler.

Innehaverne, 2 flotte damer fra Lågendalen, hadde tent lykter og holdt kveldsåpent bare for oss. Vanligvis stenger butikken kl 17. Det ble slik vi kunne forventet; mye prat og latter, prøving av klær med ditto kommentarer, og handling av både det ene og det andre.  Butikkfruene hadde satt fram litt servering, men fikk ikke så veldig stor avsetning av den enkle grunnen at etter at det siste Visakortet var dratt, dro hele kvinnegjengen hjem til Hvarnes. På Fredheim var nemlig fersk hjemmebakst og kaffe gjort klar av kveldens møtevertinner. Torild ønsket velkommen, informerte om kommende aktiviteter mm og så fikk vi smake go-sakene. “Det er bare å drikke kaffe!”, sa Torild,  ”Det er rikelig kaffe, det ska`kke stå på det!”

Etter kveldens utlodning med en haug av gevinster, som ble mer eller mindre ujevnt fordelt, og det nærmet seg slutten på kvelden, leste Reidun en fornøyelig historie av Bjørn Bergene, om farfar og hans hemmelige oppskrift på Kleggolje. Så var det på med jakker og kåper og takke for i kveld. 

Det var med nød og neppe damene kom seg helskinnet hjem den kvelden. Trappa utenfor Fredheim var nemlig blitt såpeglatt og minst ei bygdekvinne mistet fotfestet og landet på alle fire i bånn av trappa.