Tannhelse

Viktig å ta vare på tennene!

På møtet i kveld hadde vi besøk av tannpleier Svanhild Botnen. Hun er utdannet tannpleier og er eier og daglig leder på Tannpleieklinikken i Larvik. De har spesialisert seg på tannkjøtt sykdommer.

Hun har mange års erfaring og svært opptatt av opplæring av egenomsorg, riktig stell og rens av tennene. Noe av det viktigste er å bruke tannpirker, tanntråd, pusse tennene riktig og  bruke fluor daglig.

Er du flink til dette kan du motvirke at du får problemer med tannkjøtt og tenner. For det viser seg at halvparten av alle over 40 år har periodontitt, og 10 prosent så alvorlig at de mister tenner på grunn av det.
De fleste kan både beholde tenner og holde sykdommen i sjakk med godt renhold og profesjonell rengjøring av tannpleier og tannlege, forklarer Botnen. 

Å holde periodontitt i sjakk krever livsvarig oppfølging. Med godt renhold omtrent to ganger daglig og oppfølging to til fire ganger årlig hos tannpleier, kan man holde seg frisk. Periodontitt skyldes spesifikke bakterier som ikke kan utryddes med antibiotika men holdes nede i antall så eget immunforsvar kan kontrollere de resterende.
 

Bygdekvinnelaget skal 16. februar på skolen vår for å lage lunsj til elevene, et populært tiltak som alle gleder seg veldig til.

Bygdekvinnelaget bidrar for tiden med stoff til en ny bok om tradisjonsmat i Vestfold. Det er kokk Bent Voldstad og journalist Roar Ree Kirkevold som står bak bokprosjektet. Har hatt et møte, hvor de to fikk møte  6 damer fra Lågendalen med lang erfaring innen tradisjoner om mat.

Bli medlem