Brød for salg
Brød for salg

Trivelig kveld i bakeriet «På fjøla»

Bygdekvinnelaget hadde i går kveld lagt møte til bakeriet på Heum hvor Ingunn Gjone Hvarnes holder til.

Gården som heter Solbakken overtok Ingunn og hennes mann etter hennes besteforeldre for 19 år siden. Og det er nå to år siden hun startet opp med bakeriet, det hele startet med hun ville finne på noe nytt. Siden hun var vokst opp med foreldre og besteforeldre som hadde laget mye mat, og ikke minst bakt i bakerovnen til farmoren på Gjone der hun vokste opp, falt det naturlig å satse på noe med mat. Meldte seg på et studie om Tradisjonmat på Raulands-akademiet. Gikk der et år med Bodil Nordjordet som lærer. Der lærte de alt om gamle mat-tradisjoner hele året igjennom. Dessverre er studiet nå lagt ned, det er jo så viktig å ta var på den norske tradisjonsmaten og ikke minst bringe videre til nye generasjoner. Etter hvert ble det viktig for henne å finne noe som ga henne en god følelse i sjelen. Det å bake noe langsomt, rustikt og ærlig er hovedsaken som hun jobber etter. "På Fjøla" ble navnet, passe uformelt.

Som nevnt baker hun langsomt, helst i bakerovnen, men også med strøm. Baker mest med surdeig, men også med en blanding med gjær. Prøver å tilpasse seg noe som kan passe alle. Uansett baker hun langsomt, det vil si at deigen settes den ene dagen og bakes ut neste dag.
I dag utgjør det at hun har fulltids jobb. Annen hver lørdag har hun åpent bakeri, men har leveranser til forskjellige steder i distriktet flere dager i uken.

Vi fikk smaksprøver på forskjellig typer surdeig. Har du en surdeig har du venn for livet, den må passes på hele tiden, forês til faste tider. Melkesyren gir smaken til brødet og gjæringen gjør at brødet hever seg.

Vi fikk smaksprøver på forskjellige typer brød, nam, nam de var kjempegode.

Bakeriet har åpent påskaften kl.11 - 14.30 
https://www.facebook.com/P%C3%A5-Fj%C3%B8la-1450608175257187/?fref=ts

Leder Elsa takket Ingunn for at vi fikk komme med en av bygdekvinnelagets bøker
 « Fra Vestfold Spisskammers»

 

Leder og nestleder deltok på Vestfold bygdekvinnelags årsmøte 11. mars.

Jorunn Hogstad informerte om noen endringer i forhold til gudtjenestene i våres.
 
Våronnsmessa blir 7. mai, og som før pynter vi med poteter og korn, og baker kaker og koker kaffe til kirkekaffe.

Rusken aksjon er siste uka i april og bygdekvinnelaget rydder fra Hvarnes krk. og til og med Søndre Hellenes.

Aud informerte om nærturer som starter opp onsdag   19. april.

Kirsten Landsverk leste til slutt et stykke av Bjørn Bergene.

 

Bli medlem