Ordfører Milli Bente Nørsett åpnet dagen
Ordfører Milly Bente Nørsett åpnet dagen
Minikonsert i uvanlig konsertlokale
Minikonsert i uvanlig konsertlokale
Folk strømmet til kaffeserveringen og det var hektisk for bygdekvinnene
Folk strømmet til kaffeserveringen og det var hektisk for bygdekvinnene
Kaker fra bygdkvinnelaget og drikke fra Matkroken
Kaker fra bygdkvinnelaget og drikke fra Matkroken
Veldig mange tok turen til Matkroken
Veldig mange tok turen til Matkroken
Vikingene i hagen var populære
Vikingene i hagen var populære
Det var stas å være med Edvard viking i "smia"
Det var stas å være med Edvard viking i "smia"

Ja til norske grønnsaker/Handle lokalt

Bygdekvinnelaget satte fokus på norske grønnsaker på Matkrokens "Handle lokalt"-dag

Bygdekvinnelaget på Meisingset arrangerte i år "Ja til norske grønnsaker" samtidig med aksjonsdagen til Matkroken; "Handle lokalt".

Matkroken, vår lokale nærbutikk, hadde laget et stort program denne dagen. I og med at været er usikkert, ikke minst nå så sent om høsten, ble bilverkstedet både kafe og konsertlokale. Dette fungerte veldig fint. Ordfører Milly Bente Nørsett åpnet dagen med en tale der hun fokuserte på hvor viktig nærbutikken er, og hva vi kan gjøre for å støtte opp. Matkroken hadde laget flere konkurranser, og vi fikk også en nydelig minikonsert av Solveig Bergslid og Kyrre Slind. I hagen ved Gunnvorhuset hadde et vikingpar satt opp teltet sitt, og de hadde både bålplass og smie. Det var veldig artig for ungene å få være med å smi egne små sverd, og også snurre sine egne snorer, alt på vikingvis. 

Bygdevinnene stilte opp med kaffemat. Det var flere typer kaker, og vaflene ble stekt på stedet. De ble servert med både nydelig smørgrøt samt mølsgraut fra Den Glade Ku.

Masse bygdafolk møtte opp og koste seg utover dagen, med en trivelig prat og noe godt å spise.

Bygdekvinnene delte også ut poser med grønnsaker, dette var populært, og posene fikk "bein å gå på". Kanskje noen brukte suppeoppskrifta til Harald Osa?

Oppskrift på grønsaksuppe med raudbetar à la Harald Osa
Ingrediensar til fire porsjonar:
2 raudbetar
2 mellomstore lauk
2 gulrøter
2 mellomstore poteter
1 persillerot
2 blader grønkål
Ei klype tørka timian
1 laurbærblad
Salt

Slik gjer du:
1. Vask og skrell alle grønsakene. Skjær raudbetar, lauk, gulrøter, poteter og persillerot i terningar. Fjern den grove stilken på grønkålen og skjær blada i tynne strimler.
2. Ha alle grønsakene, unntatt grønkål, over i kjele og tilset vatn så det dekkjer grønsakene godt. Ha i timian, laurbærblad og smak til med salt når det kokar. La suppa småkoke i 15-20 minutter til alle grønsakene er møre. Tilsett grønkål rett før servering.

Tips!
Server gjerne med godt flatbrød og ei skei rømme i tallerken. Ønskjer du litt meir fylde og kjøtsmak kan du gjerne koke med 4-6 skiver bacon skore i ter­ningar eller ha i eit par røykte pølser i bitar rett før servering. Ei grønsaksuppe kan varierast i det uendelege. Raudbetane i denne oppskriften gjev suppa smak og ikkje minst farge, men det kan også utelatast til fordel for ei ¼ lita kål eller ein god bit med rotselleri i terningar. Prøv deg fram til nettopp di favorittsup­pe, og husk at ei spiseskei eddik i suppa til slutt løftar smaksopplevinga.

 

 

 

 

 

 

Bli medlem