Hopp til hovedinnhold

Nordre Land Bygdekvinnelag

Bygda I Bevegelse

Bygda er i bevegelse!

Da har Bygdekinnelaget hatt tur i Dæhlibygda, med fem deltakere, deltatt på Museumsdagen og Barnehagebarnas Museumsdag med natursti og lea deg tur med mange deltakere.
I tillegg er medlemmene opptatt av et godt nærmiljø der kvinner møtes i en moderne møteplass, mattradisjoner og i år  bruk av "ville vekster", gjenbruk og ta vare på hverandre. Kvinner sammen for gode opplevelser.

I slutten av September var Nordre Land Bygdekvinnelag på høsttur ved Etnas bredder. Med fokus på Ville Vekster og Bygda i Bevegelse fikk vi en flott tur langs elva. Det var å finne markjordbær, tyttebær, blåbær, sopp, spor etter bever, og spreke damer i alle aldere! Etter turen var vi på Kirsti`s SommerKafe`, der de ville vekstene kom til sin rett. Det ble servert kreklingsaft som aperitiff, deretter fikk vi jordskokksuppe med brød og urtesmør. Kaffe og eplekake ble det også. Det ble ikke tid til hagevandring denne gangen før mørket falt på, men Bygdekvinnelaget er velkommen til hagevandring ved en annen anledning.

Birikvinnen Ellen Krageberg er valgt til ny leder for Norges Bygdekvinnelag, fint å få en nesten lokal leder for vårt hovedlag.Se hjemmesidene til lokallaget her, fylkeslaget i Oppland og sentralt. God informasjon om  våre aktiviteter.
     
Utsikt fra Gamlebyen 17.april, ville vekster med ryllik øverst, karve i midten til suppe og salater, og hundkjeks nederst, deltakere på Lands Museum på post 1 naturstien 5.juni og Bygdekvinnelaget serverte frukt og grønt til alle barnehagebarna 7.juni.
GOD VINTER!                        Vel møtt til aktiviteter utover året!