Hopp til hovedinnhold

Nordre Land Bygdekvinnelag

Hva er en "Bygdekvinne"?

Det er jo så mye!

Å være BYGDEKVINNE hva er så det?
Bygdekvinnemedlemsskap er å være i et fellesskap der kvinner kan delta for å skape levende grender og et inkluderende samfunn, videreføre lokal kultur og mattradisjoner, styrke folkehelsen ved variert samarbeid, hyggelig samvær som gir trivsel og personlig utvikling i deltakelse i det som er nært rundt oss. Vi samarbeider om å skape trivsel og aktiviteter der vi bor, og får nye venner for felles beste.

*Vi kan utvikle oss faglig og sosialt ved tilbud om ulike kurs, delta på det som skjer i lokallaget av aktiviteter, arrangement, turer og møter.

*Vi kan delta på kurs, seminarer og samlinger med kvinner fra hele landet i regi av Norges Bygdekvinnelag (NBK).

*Vi kan benytte medlemsfordeler i eget lag, i NBK og rabatter via Agrol-avtalen som har mange muligheter. Kvinner under 40 år, betaler ½ pris for medlemskapet.

*Vi kan bruke NBKs egen hjelpetelefon for livsmestring og juridisk hjelp.

*Vi kan lese i medlemsbladet «Bygdekvinner» som utgis 3 ganger i året, bruke hjemmesiden til eget lag og NBK med medlemsbutikken og all informasjon om laget.

Et bilde som inneholder mat, innendørs, rett

Automatisk generert beskrivelse  Et bilde som inneholder gulv, innendørs

Automatisk generert beskrivelseEt bilde som inneholder tekst

Automatisk generert beskrivelse  Et bilde som inneholder utendørsobjekt

Automatisk generert beskrivelseEt bilde som inneholder mat, grønnsak, innendørs, frukt

Automatisk generert beskrivelse  Et bilde som inneholder utendørsobjekt, mørk

Automatisk generert beskrivelse  Et bilde som inneholder pattedyr, tamkatt, katt

Automatisk generert beskrivelseEt bilde som inneholder person, innendørs, personer, gruppe

Automatisk generert beskrivelse

Hva gjør vi i N. Land Bygdekvinnelag?

*MAKS-kafe samarbeid med trivelige samvær, og gjerne sammen med Torpa Bygdekvinnelag.

*Matpakkedag 2023  på Dokka Barneskole i 6.klasse var 23.februar med flotte elever som likte matpakka, melk, gulrot/agurk og materiell om landbruket. Med N. Land Bondelag nå for 28.gang.

*Årsmøtet i Oppland Bygdekvinnelag 11-12-mars med Mette Gulbrandsen og Ragnhild H. Lien som deltakere fra oss, og Torpa BK har fått Margaret med i styret. Vi har plass i valgkomiteen.

*Nordre Land Landbruksforum fronter jord- og skogbruk, vårt lag er med for samarbeid med barnehage/skole, om Bygdedagene, Matsmak fra N. Land og ellers styrke landbruksnæringen.

Aktiviteter: Bursdagshilsner til Inger Lise 80 år og Randi 70 år i april! Hyggestund på Landmo med Aage Sogn og servering 11.04,  Åpent sauefjøs 30.04., sommertur til flere steder i Snertingdal/Aust-Torpa i august, med på Familiedag på Randsfjordmuseet, Lands Museum i juli, og sopptur, bærturer samt Elvelangs Folkestien i september, og særlig Matsmak i N. Land 23.09, der vi viser mat og mattradisjoner i vår kommune slik som Frivilligdagen i 2022.

FB brukes, og send gjerne bilder til leder, så får vi mer variasjon på innleggene våre!  Bli med på de AKTIVITETER du ønsker, og gi oss  innspill om nye!

Alle i laget ønskes en riktig GOD DAG!