Hopp til hovedinnhold

Nordre Land Bygdekvinnelag

Litt framover, - `bygg`-dag veg Coop Mega, og litt annet


81 år i år, masse har vi gjort, og noe gjenstår

NORDRE LAND BYGDEKVINNELAG høst 2018

Så er det høst igjen og Bygdekvinnelaget er 81 år ,oppegående og fremdeles ivaretar kvinners samhold, tradisjoner, familie og samarbeid i bygda: Mat og kultur, viktige for området og bruk av ressurser i nærmiljøet.Tradisjonsmatjakten i 2017 ga mange oppskrifter på nett til bruk for alle. Sjekk "tradisjonsmatjakt.no" ,mye spennende mat fra hele landet: Grynpølse og småbrød fra oss i N. Land, bare prøv!  

"Ville vekster! ,der vi lærer bort bruk av naturen til mat av ulik slag. Bær, planter og sopp er viktige bidrag til kostholdet, fortsetter og bør kunne nyttes mer. KvinnerUt tar for seg allemannsretten i Norge, turer ut og sammen med Bygdekvinnelaget inviterer nye kvinner i kommunen av alle slag og med flyktninger/innvandrere som får ekstra invitasjon til å møtes: Fire turer er avholdt, fisking, rusletur, hagevandring og bærtur med variert frammøte, men hyggelige samtaler, delt ut temabøker bær/ville vekster og vi fortsetter turer/opplegg videre.

Vi har hatt Landsbygdugnad med stand etterpå, støttet Dæhli Aktivitetsklubb med kr.300,00 til innkjøp av ull til tovekveld og to fra laget hjelp til denne kvelden.

Bilder fra hagevandring på Thomlevold, bærtur og  kaffekos på Østsinni og Landsbydugnad.

Bygdekvinner i hele har aksjonsdag 16.oktober med "Bygg" som tema, deler ut produkter av bygg med oppskrifter og smaksprøver ved Coop Mega. "Bygg" i kostholdet blir arbeidsområde nå i to år.

Årsmøtet er på Landmo midt i oktober, og det blir åpent julemøte i november.

Ta gjerne kontakt med oss, se på hjemmesiden, eller Norges Bygdekvinnelag sentralt!