Hopp til hovedinnhold

Onsøy Bygdekvinnelag

sammen er vi sterke

NÅ ER DET HENNES TUR!


Glemmen Bygdekvinnelag, Onsøy Bygdekvinnelag og den Kurdiske Kvinneforeningen i Fredrikstad arrangerte hyggekveld til inntekt for TV aksjonen 


 

 

 

TV-aksjonen på NRK 20.oktober 2019 går til CARE`s arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. Glemmen Bygdekvinnelag, Onsøy Bygdekvinnelag og den Kurdiske Kvinneforeningen i Fredrikstad ønsket å støtte opp om denne aksjonen og inviterte derfor bygdekvinnelagene i Fredrikstad og Råde til en hyggekveld mandag 7.oktober hvor inntektene skulle bli øremerket aksjonen.

75 flotte damer fant veien til Bøndenes Hus Kolberg i Onsøy denne kvelden.

Bjørg Ek fra Onsøy Bygdekvinnelag ønsket alle velkommen og ga ordet til

Fereshteh Golparvar som er leder av Kurdish Women`s Rights Norge, og vi fikk et innblikk i hvilket viktig arbeid de gjør for å hjelpe til med integrering og inkludering av innvandrerkvinner i Norge.

Deretter ble det servert Hønsesuppe med høstens grønnsaker og byggryn, tilberedt av Onsøy og Glemmen Bygdekvinnelag. Den Kurdiske kvinneforeningen serverte flere spennende iranske retter så her var det ingen som skulle gå sultne fra bordet.

Etter bespisningen var det NRK`s representant for Care i Østfold Renate Holm som fikk ordet og hun kunne fortelle at :

målet er å gi 400.000 kvinner i noen av verdens mest sårbare områder muligheten til å oppfylle sin rett til å stå på egne ben gjennom tre satsingsområder:

  • Økonomisk frihet – hennes penger, hennes muligheter.

  • Å eie sin egen kropp - hennes kropp, hennes valg.

  • Å ha en stemme som betyr noe – hennes drømmer, hennes stemme.

Etter foredraget ble det som seg hør og bør kaffe og kaker. Våre vertinner fra Onsøy og Glemmen og den Kurdiske foreningen dekket på et langbord med mye søtt og godt, og loddsalget var i gang.

Her skulle det trekkes på 48 gevinster og det var mange fornøyde ansikter å se etter at trekkingen var over.

Bjørg Ek avsluttet med å takke alle for en flott kveld.

Styrene i de tre foreningene takker nå alle for at de deltok og bidro til at kvinner får en mulighet til og skape et bedre liv for seg selv og sin familie.

Vi har ikke helt den eksakte summen som kom inn til aksjonen denne kvelden, men slik det ser ut nå ble det ca.kr.12.000,-.

BRAVO!