Lam + norske grønnsaker = sant!
Vi skulle opprinnelig delt ut smaksprøver av lam utenfor butikk i forbindelse med Verdens matvaredag og aksjonen «Bruk hele dyret», men koronaen stoppet oss. Alternativet ble å samarbeide med Nes Bygdeungdomslag som i sin aksjonsuke fokuserte på å spise norsk mat.
Tirsdag 27. oktober hadde vi et samarbeid med Nes Bygdeungdomslag. Det ble grillet lammeburgere ute på Aulie Østre, og det var godt tilbehør av norske grønnsaker og norske poteter. Leder i Østre Udnes Bygdekvinnelag, Ane Aanerud Grøndahl, sto for grillingen og hadde laget coleslaw av norsk kål og gulrøtter. I tillegg til ungdommene deltok fire fra Bygdekvinnelaget og et par fra Bondelaget.
Været var ikke det aller beste denne kvelden, og etter en stund trakk «de gamle» inn i garasjen til Ane og Halvor Grøndahl for at det ikke skulle bli for tett mellom folk under taket utenfor. Både unge og gamle var enige om at lammeburgerne smakte veldig godt og at grønnsaker kan varieres på mange måter.