Hagevandring hos Solveig på Sletta
Prosjektet Nøysom er i full gang - og i dag har vi besøkt kjøkkenhagen til Solveig Brøste Sletta. I lett yr og godt kledd, møtte 8 voksne og 3 barn på hagevandring hos Solveig. Her fikk se både frukttrær, drivhus og hage full av godsaker som Solveig delta mye nyttig informasjon om!
Vi startet vandringen mellom bugnende epletrær - og vi plukket med oss litt epler og la i trillbåra.
Neste stopp er drivhuset, og her er det tomater i mange varianter. Barna fikk smake nyplukkede tomater som var en suksess! Vi tok med oss ei bøtte med tomater videre på turen. Det var inspirerende å se hvor mye tomater som kan dyrkes i ett drivhus, og hvordan de stelles. Her var det meste av bladene tatt bort, og tyver (nye skudd til greiner) fjernet.
Lobelian til Solveig blomstrer fint nå. Det er fint å høre Solveig fortelle at ikke alle planteprosjekter går som hun hadde tenkt. Det er noe vi alle erfarer, og det er godt å høre at det skjer hos andre også.
Neste stopp er åkeren. Her er det en mengde med sorter grønnsaker - både ettårige og flerårige. Gresskarplanten fyller opp et stort område - men har ingen gresskar. Slik er det når en dyrker; det er ikke alt som blir som en har tenkt. Men det gjør ingen ting, for det er alltids mye av noe annet.
Vi fyller opp trillebåra med godsaker som vi tar med oss videre.
Med full trillebåre med godsaker går vi opp til snekkerbua. Her forteller Solveig om hvordan vi skal bruke grønnsakene vi har tatt med oss; det lages epler, rotgrønnsaker, squash, tomater, og enda mer! Vi får oppskrifter på enkle retter, og det kuttes, saltes, sukres, oljes og snakkes.
Alt blir ovnsbakt i former og havner i grillen, og der blir det hele passet godt på.
Vi samles i snekkerbua for det ble litt mer regn. Her er det stemningsfult og lukter godt av både treverk og god mat. Maten var så god at vi helt glemte å ta bilder av den ferdige maten;-) Vi koste oss med både god mat og gode samtaler rundt bordet.
Takk til Solveig som delte både kunnskap, kjøkkenhagen og god mat med oss!