Hopp til hovedinnhold

Rolvsøy Bygdekvinnelag

Irenes venner

Irene forteller og viser bilder fra landsbygda i Kenya

Irene Skaar fortalte om kvinners kår på landsbygda i Kenya

30 års innsats for fattige barn - med stiftelsen Friends International

På vårt møte den 20.02, var temaet kvinners kår på landsbygda i Kenya. Irene Skaar, som også er medlem hos oss, er en dame som har fått utrettet mye! For 30 år siden startet hun den ideelle stiftelsen Friends International sammen med ektemannen Kåre.

Irene har tegnet og utgitt kort, kalendere og mye mer, kjent som Irene’s venner. Inntekter fra dette har gått til arbeidet i Kenya. Langt ute på landsbygda i Kenya, nærmere bestemt Tharaka, startet arbeidet med fokus på å kunne gi fattige barn, og særlig jenter, skolegang. Irene viste bilder og fortalte om arbeidet i Tharaka. Det er stor fattigdom, og jenter/kvinner har mye ansvar og stor arbeidsmengde i den enkelte familie. I Tharaka bygde og startet Friends International opp en førskole og en yrkesskole. Hovedmålet var å kunne få alle fadderbarna igjennom videregående skole. Skolegang er dyrt i Kenya, og fattige familier har ikke råd til å betale for dette selv.

Og her er noen av tallene: 324 fadderbarn har fått yrkesutdannelse, 217 har fått jobb etter vgs og kortere kurs, 24 har tatt bachelor-eksamen, 4 har tatt mastergrad og det er flere underveis! Det er også blitt startet opp et senter med barnehage/skole i slummen i Nairobi hvor fattige barn får mat og skolegang.

Det er andre som har tatt over driften der nå. Gjennom 30 år har Irene sett en gledelig endring. Nå er det heldigvis mer selvfølgelig at jenter får gå på skole! I alle disse årene har Friends International hatt et solid korps av faddere/støttepartnere, og Irene vil benytte anledningen til å takke disse. Hun takker også for gaven fra Rolvsøy Bygdekvinnelag Og vi takker for at Irene ville dele dette med oss.