Hopp til hovedinnhold

Sirdal bygdekvinnelag

Forsberg
Forsberg
Forsberg
Forsberg
Bekkjedalen
Bekkjedalen
Bekkjedalen
Bekkjedalen
Tjødnestøl
Tjødnestøl
Tjødnestøl
Tjødnestøl
Tjødnestøl

Blei kjende på Sinnes og i Ålsheia

Årets siste bli kjent-tur startet i sentrum på Sinnes. Magnar Undheim fortalte om de nærmeste brukene; Holmen, Stølsjo og Kvednhusbakken, og at en teig gikk under navnet "Målateigen" fordi den kjende "Ola målar" hadde vært eier.

Johan Forsbergs "plankart" for området ble vist. Til og med flyplass var med i planene. Langs veien mot Ålasmyra passerte vi tannlegehytta hvor noen har minner om sin første tannlegetime.

I Ålsheia er Forsberg hedret med byste. Han skal ha medvirket til å starte Sirdal skilag i 1939 og Sirdalsutvalget. Dette bidro til å få laget hoppbakke, slalombakke og Forsbergløypa der Sirdalsløpet går hver Skjærtorsdag.

Vi vandret videre inn til Tjødnestøl. Her hadde flere av brukene på Sinnes sine "heimestøler". Et flott område med utgangspunkt for mange turmuligheter, f.eks. til Røseknuten og Storeknut.

Magnar fortalte også om Daurelie og Vreistebråde. Vreistet brukte de for å bremse ned bakken når de var på vei hjem med hest og slede, og det var nok som oftest ei grein. Vel nede var den godt vridd og oppfliset.

I slåtten begynte de tidlig, så de spiste daure utpå formiddagen. Kanskje i ti-tida, og da var Daurelie et passende sted å ha pause.

14 stykker, de fleste damer, var med på turen. Guiden var så heldig å bli takket med klem fra alle damene…

Vi takker alle som har vært med på årets turer, og håper dere er klare for nye turer til våren!