Lammegryte av og til elevar på Sinnes skule
16. oktober er verdas matvaredag, og med så mykje heiebeite for sau rundt oss, var det naturleg for bygdekvinnelaget å markera det. Sidan det ikkje er så lett å dela ut smaksprøvar utanfor nærbutikken nå, fekk me gjera det på Sinnes skule i staden.
Det passa fint å få litt hjelp òg. 6. klasse har mat og helse på fredagar, og dei gjekk i gang med skrelling og kutting av rotgrønsaker frå morgonen av. Lammekjøtet var gjort klart av Tone frå bygdekvinnelaget, og dei fekk hjelp av Helin og Siri i løpet av dagen.
Lammegryta skulle vera ein smaksprøve, men med rikeleg mengde kjøt som utgangspunkt, fekk alle smaka, og mange ynskte og fekk påfyll, for maten fall verkeleg i smak.
I dag fekk me inn leserinnlegg i Agder - Flekkefjord tidende om kvifor bruka heile dyret. Oppslaget byrja med arrangementet 12. oktober med partering av lam med Stian Espedal og korleis me ville markera dagen i dag.