Hopp til hovedinnhold

Sirdal bygdekvinnelag

Ulldager i Egersund
Ulldager
Ulldager
Ulldager

Ulldager i Egersund

Til alle sau- og ullintresserte!

I Egersund Husflidslag feirer vi ikke våren med å pakke vekk ullen, i stedet feirer vi ullen med å arrangere ulldager i april.

Det blir spinnetreff, tovekurs, utstilling, foredrag og toveverksted for barn og unge.

Vi er så heldige å få besøk av Karin Flatøy Svarstad som har med seg utstillingen "Wool and sheep around the North Atlantic Sea" til Egersund Fayancemuseum. Utstillingen åpnes 13. april med foredrag av Karin om samme tema kl. 15.00, og utstillingen blir stående til 9. juni.

Karin har arbeidet med ull i mer enn 40 år og har hatt ansvar for flere nasjonale og internasjonale prosjekter og arrangement der sau og ull har vært et sentralt tema. Hennes arbeidsområde er Norge og landene rundt Nord-Atlanteren, som alle har historisk tilknytning til Norge. Hun arrangerer blant annet tematurer i Vesterled, slik som strikketur til Shetland, kunst-, handverk- og historietur til Orknøyene og til Hebridene dette året.

Helgen 12.-14. april vil Karin være instruktør for tovekurs på voksenopplæringssenteret/Svanedalgården. Karin vil lære oss om egenskapene til ullen fra ulike saueraser, overflatemanipulering og vi får lage et tredimensjonalt objekt med utgangspunkt i en mal. Dette kan bli til en krukke, en hatt, en veske, en skulptur eller det fantasien tillater. Påmelding til kurs.ehusflid@gmail.com.

Det vil være kjekt om noen har lyst å ta turen til Egersund på ulldager. Velkommen!

Hilsen Egersund Husflidslag ved Berit F. Rasmussen og Grethe Lillehammer