Hopp til hovedinnhold

Skare Bygdekvinnelag

2 kjekke nitti åringer. Ingrid Løyning og Margot Skare.

Gode vafler blir servert på alle møter.

Kari las et stykke av Halldis Moren Vesaas.

Kari las et stykke av Halldis Moren Vesaas.

Første møte i det nye året.

Gunvor ønska velkomen til første møte i nytt år. 20 medlemmer møtte.

Medlem Ingrid Løyning feira 90årsdag før jul og Gunvor var i selskap der som leiar i laget. Margot som no er 91år var og i selskapet til Ingrid. Det er spreke 90 åringer i laget vårt. Margot på 91år er flink å møta opp på lagsmøtene våre.

Referat frå julemøte blei lest opp.

Kari las dikt av Halldis Moren Vesaas "fødd i går"  som er skrevet i 1929.

Gunvor og Ingunn var og overrekte pengegave til Kirkens Bymisjon. Dei blei godt moteke. Vi skal seinere være med å laga til varmt måltid til brukarar av Kirkens Bymisjon, og det gleder vi oss til.  Elevar ved Hardanger Folkehøgskule var og der og laga til julepakker til trengende. Veldig bra! Frelsesarmeen fikk og sin pengegave som blei overført konto.

På møte kom det fram at laget i år kan feira 75år!  Ikkje værst!  Litt diskusjon om korleis vi skal feira. Vi har noen måneder til å drøfte det på.

Ellers blir det på februarmøte laga til frokost til heile skulen. Det gleder vi oss til. Både elevar og lærarar koser seg på frokosten. Då har vi mye god mat/pålegg, og de siste gangene har vi og laga til blekksprutpølser og de går unna. Eivind Tokheim på Joker får og innbydelse til frokosten vår. 

Det er grautakoking med 6. og 7.klasse som nå står på programmet vårt. Det er den kjente festgrauten vår Veitlagraut vi hjelper elevar med kvart år.  Bra å læra elevane om tradisjonar vi har i bygda vår.

Vi koste oss med kaffe og gode vafler laga av komiteen. Loddsalg med fine gevinster var det og. Vi har alt begynt å tenke på basaren i 2025. 

Takk for kjekt møte!