Tradisjonsmatskolen: Potet
På dette temaet har elevene vært med på prosessen fra de satte potet i vår, opptak av poteten i høst, til bruk av potet i matlaging.
Vi var så heldige at vi fikk 5 kilo settepoteter av merket asterix av potetrampa, Tusen takk. Når elevene hadde melkeprosjektet i vår, ble de delt inn i grupper, og en av gruppeoppgavene var å sette potet. De fikk kyndig veiledning og hjelp av kårkaill'n. Bonden og kårkaill'n passet på potetene over sommeren, og når de var klare for opptak, gikk elevene fra skolen og til gården for å ta opp potetene. 5 kilo settepoteter hadde blitt till 85 kilo ny potet. På skolekjøkkenet var elevene med på å skrelle og kutte poteter til både potetsuppe og potetmos. Ivrige elever sørget for et velsmakende måltid med potetsuppe med bacon og foccasiabrød, stekte pølser med potetmos. Maten falt i smak hos de fleste, og noen spiste flere posjoner. All poteten ble selvsagt ikke brukt til mat denne dagen, så elevene fikk det resterende som de pakket i poser og solgte på foreldremøte for inntekt til klassekassa.